تعیین الگوی پراکنش گیاه دارویی مرزنجوش (Origanum vulgare L.) در مراتع شمال غرب بجنورد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
  • کد COI اختصاصی: MPEC02_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمد اسعدی

استادیار، گروه مهندسی طبیعت، دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه بجنورد

چکیده

مرزنجوش یکی از گیاهان دارویی ایران و از خانواده نعناعیان است که در رویشگاههای طبیعی شمال شرق کشور یافت می شود. این گیاهان به علت دارا بودن ترکیب تیمول، در طب سنتی از آنها به عنوان دارویی مقوی ، قاعده آور، ضدنفخ ، ملین ، مدر، مقوی معده، ضدعفونی کننده و آرام بخش اعصاب استفاده می شود. آگاهی از الگوهای پراکنش مکانی گیاهان در هر منطقه از مقدمات و ضروریات اندازه گیری و بررسی پوشش گیاهی به حساب می آید. این تحقیق به منظور بررسی و تحلیل شاخص های تعیین الگوی پراکنش مرزنجوش در مراتع شمال غرب بجنورد انجام شد. نمونه برداری در امتداد ۶ ترانسکت ۱۰۰ متری انجام گرفت . ابتدا محل استقرار ترانسکت ها به صورت سیستماتیک تعیین نموده و سپس بر روی هر ترانسکت به فاصله ۱۰ متری نقاط نمونه برداری تعیین گردید. از شاخص های فاصله ای هاپکینز،هولگیت ، پیلو و ابرهارت برای تعیین الگوی پراکنش استفاده مرزنجوش گردید. یافته های به دست آمده از این پژوهش ، در مورد گونه مرزنجوش اکثر شاخص ها الگوی پراکنش کپه ای را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

مرزنجوش، الگوی پراکنش ، شاخص های فاصله ای .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.