اثر آبیاری با زه آب نیشکر و هیومیک اس ید بر عملکرد بیولوژیک و کیفیت گیاه روغنی -دارویی کاملینا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
  • کد COI اختصاصی: MPEC02_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 172
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک شیخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

آیدین خدایی جوقان

استادیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشگاهعلوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان،

سیدعطاءاله سیادت

استاد گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

جعفر آل کثیر

معاون بهرهبرداری و تولیدات غیر نیشکری، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی

محمد نوشاد

دانشیار گروه صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

چکیده

این آزمایش با هدف بررسی اثر آبیاری با زه آب نیشکر و کاربرد هیومیک اسید بر عملکرد و کیفیت گیاه روغنی -دارویی کاملینا انجام شد. پژوهش به صورت کرتهای خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در شرکت کشت و صنعت میرزا کوچک خان، انجام گردید. عوامل آزما یشی شامل مدیریت آبیاری با زه آب در چهار سطح (آبیاری با آب رودخانه کارون، آبیاری با زهآب نیشکر، آبیاری مخلوط و آبیار ی متناوب) در کرت اصلی و هیوم یک اسید در چهار سطح (صفر، ۲۰۰، ۴۰۰ و ۶۰۰ میلی گرم در لیتر) در کرت فرعی بود. نتایج نشانداد که بیشترین عملکرد بیولوژیک (۶/۷۱۲۲ کیلوگرم در هکتار) مربوط به آبیاری متناوب بود. در مورد تیمار کاربرد هیومیک اسید، بیشترین عملکرد بیولوژیک (۳/۶۹۸۱ کیلوگرم در هکتار) در شرایط کاربرد ۴۰۰ میلی گرم در لیتر هیومیک اسید حاصل شد. بیشترین درصد روغن دانه (۳۰/۲۷ درصد) در شرایط آبیاری با آب رودخانه کارون و کمترین میزان روغن دانه (۳۵/۲۱ درصد) در شرایط آبیاری با زهآب نیشکر بدست آمد. مقایسه میانگین اثرات اصلی تیمار هیومیک اسید نشانداد که بالاترین میزان درصد روغن دانه (۶۶/۲۷ درصد) از تیمار کاربرد ۴۰۰ میلی گرم در لیتر هیومیک اسید بدست آمد. بر اساس نتایج آبیاری متناوب زه آب نیشکر و آب رودخانه کارون و کاربرد ۴۰۰ میلی گرم هیومیک اسید در افزایش عملکرد کمی کاملینا توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

آبهای نامتعارف ، درصد روغن دانه ، کود آلی ، ماده خشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.