اثر اسانس آویشن بر میزان مالوندی آلدهید گوشت جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره حاوی روغن اکسید شده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
  • کد COI اختصاصی: MPEC02_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا هوتی

دانشآموخته کارشناسیارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران

امیدعلی اسماعیلی پور

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران

مژگان مظهری

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران

فاطمه شهدادی

دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران

زهرا رنجبری نسب

دانشآموخته کارشناسیارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر اسانس آویشن بر میزان مالوندی آلدهید گوشت جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره حاوی روغن اکسید شده بود. یک آزمایش فاکتوریل ۲× ۲در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار (نه قطعه پرنده در هر تکرار) روی ۱۴۴ قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس ۳۰۸ انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو نوع روغن (روغن گیاهی تازه و روغن گیاهی اکسید شده) و دو سطح اسانس آویشن (صفر و ۲۵۰ میلی گرم در کیلوگرم) بودند. در پایان آزمایش (۴۲ روزگی ) از هر تکرار یک پرنده انتخاب و کشتار شد. گوشت سینه و ران جهت اندازهگیری میزان مالوندی آلدهید در فریزر به مدت ۳۰ و ۴۵ روز نگهداری و سپس این پارامتر اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که روغن اکسید شده سبب افزایش معنی دار میزان مالوندی آلدهید گوشت سینه در فاصله زمانی ۳۰ و ۴۵ روز پس از کشتار و گوشت ران در فاصله زمانی ۳۰ روز پس از کشتار شد (P< ۰.۰۵)، در حالیکه افزودن اسانس آویشن منجر به کاهش معنی دار میزان مالوندی آلدهید گوشت سینه و ران در فاصله زمانی ۳۰ و ۴۵ روز پس از کشتار شد .(P< ۰.۰۵) بنابراین می توان از اسانس آویشن جهت بهبود پایداری اکسیداتیو گوشت جوجه های تغذیه شده با روغن اکسید شده استفاده کرد.

کلیدواژه ها

اسانس آویشن ، جوجه گوشتی ، روغن اکسید شده، مالوندی آلدهید.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.