بررسی نقش گیاهان دارویی در مقاوم سازی اقتصاد ایران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_106
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 125
نویسندگان
دانشیار، گروه اقتصاد کشاورزی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه جیرفت ، جیرفت ، ایران
چکیده
اقتصاد مقاومتی به مفهوم استمرار روند رو به رشد اقتصادی ، کاهش آسیب پذیری و اختلال، استفاده از همه ی ظرفیت های دولتی و مردمی ، افکار و اندیشه ها می باشد. در این خصوص توجه ویژه به حوزههایی که می توانند کاربرد داشته باشند حائز اهمیت فراوان است و از جمله این حوزهها گیاهان دارویی و طب سنتی به صورت زنجیره ارزش می باشد که به عنوان پیشران در اقتصاد مقاومتی مطرح است . تولید گیاهان دارویی خود به منزله به کارگیری و فعالسازی ظرفیت های نهفته در کشور و استفاده از توان سرزمینی می باشد. توسعه کشت گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی ، کمک به بخش خصوصی و تقویت شرکت های دانش بنیان و تولید محصولات فناورانه و برند سازی این محصولات، شرایط رقابتی با محصولات شیمیایی را افزایش خواهد داد. حمایت از زنجیره ارزش در گیاهان دارویی و تاسیس واحدهای فرآوری و تولیدی جدید از طریق توسعه سرمایه گذارها و تسهیل و راهاندازی کسب و کارهای مناسب و جلب و جذب جوانان و کارآفرینان در این حوزه و انتقال دانش و تجربه و پایش مستمر فعالیت ها و فعالان و پیشروان این صنعت ، نقش موثری در مقاومسازی اقتصاد خواهد داشت . باتوجه به اهمیت گیاهان دارویی و اقتصاد مقاومتی ، در تحقیق حاضر به بررسی نقش گیاهان دارویی در اقتصاد مقاومتی پرداخته شد . تقویت بنیانهای اقتصاد مقاومتی در راستای محورهای زیر از طریق توسعه فناوری گیاهان دارویی امکان پذیر خواهد بود . افزایش بهرهوری و حمایت از تولید، کاهش قیمت تمام شده تولیدات، کیفیت بهتر و خدمات بیشتر در رقابت با تولیدات خارجی و کاهش واردات، توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی ، افزایش صادرات دانش فنی و حمایت از شرکت های دانش بنیان در جهت تقویت بنیانهای اقتصاد مقاومتی از طریق توسعه فناوری گیاهان دارویی امکان پذیر خواهد بود.کلیدواژه ها
اقتصاد ایران، گیاهان دارویی ، بخش کشاورزیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.