ارزیابی برخی خصوصیات شیمیایی گیاه آقطی (Sambucus ebulus) تحت تاثیر روشهای مختلف خشک کردن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
  • کد COI اختصاصی: MPEC02_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 31
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه فلاح احمدی

دانشجوی ارشد گیاهان دارویی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.

حسین مرادی

دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم زراعی و پژوهشکده فناوریهای زیستی گیاهاندارویی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.

وحید اکبرپور

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.

چکیده

گیاه دارویی آقطی با نام علمی Sambucus ebulus به تیرهی Caprifoliaceae می باشد. این گیاه علفی پایا به ارتفاع ۵۰ تا ۱۵۰ سانتی متر و دارای مواد موثرهی آلکالوئید، تری ترپن ، آنتوسیانین ، ساپونین ، کارتنوئیدها، مواد فرار و... می باشد . هدف از این آزمایش ، ارزیابی اثر روشهای مختلف خشک کردن بر برخی خصوصیات شیمیایی گیاه آقطی می باشد. گیاهان آقطی روییده شده در رویشگاههای شهر های بابل و قائم شهر از استان مازندران پس از جمع آوری مورد ارزیابی برخی خصوصیات شیمیایی قرار گرفتند. صفات مورد بررسی شامل محتوای تام فنلی ، محتوای تام فلاونوئید و آنتی اکسیدان بود. نتایج نشان داد فنل ، فلاونوئید و آنتی اکسیدان تحت تاثیر روشهای مختلف خشک کردن در گیاه آقطی تغییر می کند و منطقه بسته به شرایط می تواند تعیین کننده مقدار تاثیر گذاری در دیگر صفات گیاه باشد. بنابراین مقدار تاثیر گذاری و درمان بیماری گیاهان دارویی در عطاری های سطح شهر می تواند به شدت تحت تاثیر محل جمع آوری و نحوهی خشک کردن نمونه ی گیاهی باشد.

کلیدواژه ها

آنتی اکسیدان، روشهای مختلف خشک کردن، گیا ه آقطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.