بررسی میزان فنل و فلاونوئید کل بخش های رویشی گیاه دارویی آوندول،Smyrnium cordifolium Boiss.
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 172
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده
عملکرد و رشد گیاهان در رویشگاهها و اکوسیستم های طبیعی متاثر از علل زیادی ، همچون ارتفاع از سطح دریا، نوع گونه گیاهی ، اقلیم ، موقعیت جغرافیایی و خاک می باشد. گیاه آوندول (Smyrnium cordifolium) یکی از گیاهان غذایی -دارویی متعلق به خانواده چتریان است که بصورت خودرو در نواحی غرب و جنوب غرب ایران می روید. هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان فنل و فلاونوئید کل عصاره بخش رویشی این گیاه در رویشگاههای طبیعی استانهای لرستان و ایلام می باشد. بخش های رویشی گیاه از ارتفاعات کبیرکوه و اشترانکوه جمع آوری و پس از خشک شدن نمونه ها در سایه ، عصاره آن توسط متانول ۸۰ درصد تهیه گردید. میزان فنولوفلاونوئید کل به ترتیب با روشهای فولین -سیوکالتیو و روش رنگ سنجی آلومینیوم کلرید مورد سنجش قرار گرفت . مقدار فنول کل در رویشگاه کبیرکوه و اشترانکوه به ترتیب ۱۳/۰ ± ۲۳/۶ و ۰۸/۰ ± ۷۴/۵ میلی گرم اسید گالیک بر وزن خشک ، و مقدار فلاونوئید کل به ترتیب ۱۰/۰ ± ۲۸/۲ و ۱۱/۰ ± ۰۹/۲ میلی گرم کوئرستین بر گرم وزن خشک بود. نتایج نشان داد بین مقادیر فنل وفلاونوئید کل دو رویشگاه اختلاف معنی داری وجود دارد .(۰.۰۵> P) مقدار فنل و فلاونوئید کل در بخش رویشی گیاه رشد یافته در رویشگاه کبیرکوه بالاتر از رویشگاه اشترانکوه می باشد. بالاتر بودن این مقادیر به علت ارتفاع از سطح پایین تر و میانگین دمایی بالاتر رویشگاه کبیرکوه نسبت به اشترانکوه می باشد، و بالطبع گیاه به منظور مقابله با تنش های محیطی میزان متابولیت های ثانویه بالاتری را در خود تولید می نماید.کلیدواژه ها
آوندول، گیاهان دارویی ، متابولیت های ثانویه ، استان لرستان، استان ایلاممقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.