اثرات ترکیبات فعال زیستی گیاهان دارویی بر تولید و ترکیب شیر نشخوارکنندگان: مقاله مروری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
  • کد COI اختصاصی: MPEC02_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر موسائی

استادیار، گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت

علی حسین پیرای

استادیار، گروه علوم دام، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه

چکیده

پس از ممنوعیت استفاده غیردرمانی از آنتی بیوتیک ها در بسیاری از کشورها، گیاهان دارویی به عنوان یکی از جایگزین های آنها پیشنهاد شده اند. وجود ترکیبات شیمیایی متنوع با ساختار و عملکردهای مختلف سبب شده است که اسانس های (EOs) این گیاهان دارای عملکردهای زیستی متفاوتی شامل اثرات آنتی اکسیدانی ، تقویت کننده سیستم ایمنی ، کاهش دهنده التهاب، فعالیت های ضدانگلی ، ضدباکتریایی ، ضدویروسی و ضدقارچی و بهبود عملکرد هضمی دستگاه گوارش باشد. با وجود این ، اطلاعات کافی در رابطه با تاثیر EOs گیاهان دارویی بر تولید و ترکیب شیر دامها وجود ندارد. براساس پژوهش های انجام شده، اسانس های گیاهی در روندی وابسته به دوز قادرند با تغییر در متابولیسم میکروبی مواد مغذی ، بهبود قدرت آنتی اکسیدانی و ارتقای سیستم ایمنی به ویژه کاهش ابتلا به بیماری ها از جمله ورم پستان، اثرات مثبتی بر تولید و ترکیب شیر نشخوارکنندگان اعمال کنند. بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی خون و شیر و افزایش غلظت اسیدهای چرب غیراشباع بویژهه انواع امگا-۳ ازجمله فواید استفاده از EOs می باشد. مقاله حاضر به مرور اثرات احتمالی اسانس های گیاهان دارویی بر تولید و ترکیب شیر دامهای نشخوارکننده می پردازد.

کلیدواژه ها

اثرات ضدباکتریایی ، دامهای اهلی ، شیر، قدرت آنتی اکسیدانی ، گیاهان دارویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.