بررسی تاثیر سرعت خطی بر رفتار متالورژیکی و مکانیکی جوشکاری اصطکاکی تلاطمی مس خالص

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس محمودی

کارشناس ارشد مهندسی مواد، پژوهشکده مواد بناب، پژوهشکده علوم و فنون ه

اکبر حیدرزاده

کارشناس ارشد مهندسی مواد، پژوهشکده مواد بناب، پژوهشکده علوم و فنون ه

عزت نظری

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک،پژوهشکده مواد بناب، پژوهشکده علوم و فنو

حمید خداویردی زاده

کارشناس ارشد مهندسی مواد، پژوهشکده مواد بناب، پژوهشکده علوم و فنون ه

چکیده

در تحقیق حاضر صفحات مسی به ضخامت 5 میلیمتر با سرعت چرخشی 600 دور بر دقیقه و سرعت های خطی مختلف با استفاده از روش جوشکاری اصطکاکی نلاطمی به یکدیگر اتصال داده شده است. از میکروسکوپ نوری، آزمایش کشش و میکروسختی برای مطالعه ی ریز ساختار و خواص مکانیکی جوش های حاصل استفاده گردید نتایج به دست آمده نشان می دهد که با افزایش سرعت خطی، اندازه دانه در منطقه جوش ابتدا کاهش یافته و سپس افزایش می یابد که به تبع آن سختی متوسط منطقه جوش ابتدا افزایش و سپس کاهش یافته است. استحکام کششی نهایی و تغییر طول منطقه اتصال با افزایش سرعت خطی به دلیل ایجاد عیوب حفره ای ناشی از کاهش سیلان ماده در سرعت های بالا کاهش می یابد. اتصال سالم و عاری از عیوب در سرعت های خطی پایین جوشکاری به دست آمده و محل شکست به خارج از منطقه جوش (فلز پایه) انتقال می یابد. با افزایش سرعت خطی محل شکست به محل اتصال نزدیک شده و لیکن شکیت نهایی در منطقه جوش اتفاق می افتد.

کلیدواژه ها

جوشکاری اصطکاکی تلاطمی، سرعت خطی، مس، ریز ساختار، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.