اثرات محافظتی سلنیوم از آسیب های بافت کلیوی ناشی از لیپوپلی ساکارید در موش های صحرایی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 146
نویسندگان
استادیار، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، جیرفت، ایران
دانشجوی کارشناسی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، جیرفت، ایران
استادیار، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، جیرفت، ایران
چکیده
مقدمه و هدف: صدمات سپتیک کلیوی یکی از شایع ترین عوارض در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD) محسوب می شود. مطالعات مختلف نشان می دهد استرس اکسیداتیو و التهاب نقش مهمی در بیماری های کلیوی ایفا می کنند از این رو هدف از این مطالعه بررسی نقش بازدارنده ی سلنیوم (Sel) در اثرات مخرب ناشی از لیپو پلی ساکارید (LPS) در موشهای صحرایی می باشد.مواد و روشها: در این مطالعه موشهای صحرایی نژاد Wistar به چهار گروه شامل ۱- کنترل،۲- LPS (۱ میلی گرم/کیلوگرم، داخل صفاقی ، به مدت ۱۴ روز)، ۳- LPS-Sel ۱ (۱/۰ میلی گرم/کیلوگرم، داخل صفاقی ، برای ۱۴ روز)، و ۴- LPS-Sel ۲ (۲/۰ میلی گرم/ کیلوگرم). کیلوگرم، داخل صفاقی ، به مدت ۱۴ روز) تقسیم شدند.نتایج : درمان با سلنیوم به طور قابل توجهی آسیب های استرس اکسیداتیو ناشی از LPS در بافت کلیه را کاهش داد. سلنیوم همچنین شاخص های آنتی اکسیدانی مانند سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و تیول تام را بهبود و سطح مالون دی آلدئید و اینترلوکین ۶ را در کلیه کاهش داد. علاوه بر این ، مصرف سلنیوم به طور قابل توجهی از افزایش شاخص های بیوشیمیایی عملکرد کلیه در سرم مانند نیتروژن اوره خون (BUN) و کراتینین جلوگیری کرد.نتیجه گیری : اثرات محافظتی Sel در سمیت کلیوی ناشی از LPS در موش های صحرایی را می توان به توانایی سلنیوم در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب در بافت های کلیوی نسبت داد. با این حال، مطالعات بیشتری برای بررسی مکانیسم های دقیق اثر Sel بر پیامد های کلیوی LPS در انسان نیز ضروری بنظر میرسد.کلیدواژه ها
التهاب، کلیه ، لیپو پلی ساکارید، استرس اکسیداتیو، سلنیوممقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.