تاثیر عصاره جلبک دریایی و بسترهای کشت بر برخی صفات توت فرنگی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 161
نویسندگان
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی خلیج فارس، بوشهر ، ایران
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی خلیج فارس، بوشهر ، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی خلیج فارس، بوشهر ، ایران
چکیده
به منظور تعیین سطوح بهینه در استفاده از عصاره جلبک دریایی به عنوان یک نهاده ارگانیک مغذی و محرک رشد و بسترهای کمپوست برگ کنوکارپوس و چوب بر روی توت فرنگی رقم سلوا این پژوهش صورت گرفت . آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در گلخانه با فاکتورهای عصاره جلبک دریایی آسکوفیلوم نودوسوم در چهار غلظت صفر،۵۰۰ ،۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ میلیگرم در لیتر و بستر های کشت کمپوست برگ کنوکارپوس و کمپوست چوب بود. براساس نتایج تجزیه واریانس ، اثر متقابل عصاره جلبک دریایی و بستر کشت برای سفتی بافت میوه، ویتامین ث، مواد جامد محلول، غلظت فسفر و کلسیم در برگ به جز عنصر نیتروژن در سطح یک در صد معنی دار شد. نتایج مقایسه میانگین اثرات عصاره جلبک دریایی و بستر کشت نیز نشان داد که با افزایش غلظت عصاره جلبک دریایی ، تمامی صفات افزایش یافتند، همچنین بستر کشت کمپوست برگ کنوکارپوس با داشتن بیشترین سفتی بافت میوه، ویتامین ث، مواد جامد محلول و عناصر نیتروژن، فسفر و کلسیم نسبت به بستر کمپوست چوب موثرتر عمل کرد. به طور کلی بستر کشت کمپوست برگ کنوکارپوس و غلظت ۲۰۰۰ میلی گرم در لیتر عصاره جلبک آسکوفیلوم نودوسوم به دلیل تاثیر مناسب در حفظ مطلوب خصوصیات کیفی و عناصر غذایی توت فرنگی ، بعنوان بهترین تیمار معرفی شد.کلیدواژه ها
جلبک ،کمپوست ، کنوکارپوس ، چوبمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.