بررسی تاثیر چرای دام بر تنوع گیاهان دارویی بوته زارهای استان کرمان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 146
نویسندگان
دانشیار گروه مهندسی طبیعت، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران
دانشیار گروه مهندسی طبیعت، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران
چکیده
گیاهان دارویی یکی از منابع بسیار ارزشمند در اکوسیستم های مراتع هستند که در صورت شناخت دقیق و بهره برداری صحیح می تواند نقش مهمی در سلامت جامعه ، اشتغال زایی و صادرات غیرنفتی داشته باشد. با توجه به اهمیت نگهداری تنوع گیاهان دارویی در مراتع ، این مطالعه تاثیر شدت چرا بر گیاهان دارویی بوته زارهای نیمه خشک استان کرمان را بررسی می کند. در منطقه معرف تیپ های گیاهی ۳ ترانسکت ۱۰۰ متری با فاصله ۵۰ متر از هم انداخته شد نام و تعداد پایه گونه های داخل پلات ثبت شدند. نتایج نشان داد که شدت بهره برداری تاثیر معنی داری بر تنوع گیاهان دارویی بوته زارهای نیمه خشک دارد. با افزایش شدت چرا تنوع گیاهان دارویی در منطقه مورد مطالعه کاهش پیدا کردهاست . نتایج تجزیه و تحلیل واریانس یکطرفه همچنین نشان داد که شاخص های تنوع، یکنواختی و غنای گونه ای در سه تیپ گیاهی با یکدیگر اختلاف معنی داری دارند (۰۱/۰.(p< بیشترین تنوع گیاهان دارویی متعلق به تیپ درمنه -استپا است که در ارتفاعات بالاتری قرار دارند. در منطقه مورد مطالعه به دلیل بهرهبرداری و چرای دام این مقدار تنوع کاهش پیدا کرده است و تنوع گونه ای در حد متوسط است که هشدار جدی برای لزوم اجرای برنامه های مراقبتی جهت حفظ تنوع گونه های دارویی منطقه می باشد.کلیدواژه ها
شاخص تنوع، گیاهان دارویی ، بوته زارها، چرای داممقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.