مطالعه ریزریخت شناسی اپیدرم گیاه آقطی در شمال ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
  • کد COI اختصاصی: MPEC02_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه بایرامی

دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی گیاهی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه و فنی مهندسی، دانشگاه گنبد کاووس، گلستان

علی ستاریان

دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه و فنی مهندسی، دانشگاه گنبد کاووس، گلستان

الهام امینی

استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه و فنی مهندسی، دانشگاه گنبد کاووس، گلستان

محمود صالحی

استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه یاسوج، یاسوج

ندا عطارزاده

چکیده

در سالهای اخیر تحقیقات گستردهای در زمینه شناسایی گونه های گیاهی در مناطق مختلف کشور به انجام رسیده است ؛ که یکی از راههای شناسایی این گیاهان استفاده از صفات ریخت شناسی آنها می باشد. گیاه دارویی آقطی با نام علمی Sambucus ebulus (Adoxaceae) به زبان مازندرانی پلم از گونه های ارزشمند و بومی مناطق جنوبی و مرکزی اروپا، شمال غربی آفریقا و جنوب غربی آسیا (به ویژه شمال ایران) می باشد. در این تحقیق مطالعه ی ریزریخت شناسی اپیدرم برگ آقطی از مناطق مختلف استانهای گلستان، گیلان و مازندران توسط میکروسکوپ نوری و الکترونی نگاره (SEM)، انجام گرفت . مشاهدات میکروسکوپ نوری نشان داد که جمعیت های مختلف گونه S. ebulus دارای شکل سلول نامنظم با دیواره آنتی کلینالی راست تا خمیده می باشند. هم چنین روزنه در سطح تحتانی جمعیت های این گیاه از نوع تیپ آنموسیتیک می باشد. اندازهگیری های مربوط به شاخص روزنه ای گونه ها نشان داده که جمعیت استان گلستان بیشترین شاخص روزنه و جمعیت استان مازندران کمترین شاخص روزنه را دارند. دادههای این تحقیق می تواند اطلاعات پایه ای را برای مطالعه و بررسی هرچه بیشتر این گونه باارزش در اختیار محققین قرار دهد.

کلیدواژه ها

آقطی ، اپیدرم، ریخت شناسی ، روزنه .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.