مطالعه اثرات درمانی کرکومین در بیماری بتا تالاسمی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 271
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه بیوشیمی دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس تهران
گروه بیوشیمی دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس تهران
گروه بیوفیزیک دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس تهران
چکیده
این آنتی اکسیدانهای طبیعی مانند پلی ساکاریدهای Angelica sinensis (Oliv.)، Beta vulgaris، گونه اسپیرولینا، Cordyceps sinensis، Ginkgo biloba و Panax ginseng با افزایش سطح هموگلوبین و کاهش تعداد تزریقات مورد نیاز در بیماران مبتلا به کم خونی فقر آهن (IDA) و کم خونی داسی شکل ، خون سازی را بهبود می بخشند. این آنتی اکسیدانها همچنین دارای خواص شلات کننده آهن هستند که باعث کاهش تجمع آهن در کبد، افزایش دفع آهن از طریق مدفوع و ادرار، کاهش سطح فریتین سرم، حذف آهن از فریتین و ترانسفرین ، افزایش بیان هپسیدین ، کاهش جذب آهن و محافظت در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از آن می شوند. در موارد اضافه بار آهن ، کورکومین یک آنتی اکسیدان طبیعی موجود در زردچوبه میزان اشباع آهن ، فریتین و ترانسفرین سرم را در بیماران مبتلا به بتا تالاسمی اینترمدیا کاهش می دهد. کورکومین همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است که می تواند از آسیب استرس اکسیداتیو جلوگیری کند. کورکومین سطح پراکسید لیپید را در سلولهای خونی بیماران بتا تالاسمی کاهش می دهد و مقاومت به انسولین ، پروفایل لیپیدی و التهاب سیستمیک را در بیماران بتا تالاسمی ماژور بهبود می بخشد. مکمل کورکومین همچنین سطوح سرمی آهن متصل به ترانسفرین (NTBI )، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST ) را در بیماران مبتلا به بتا تالاسمی ماژور کاهش می دهد. با این حال، مطالعات بیشتری برای درک کامل ضرورت استفاده بالینی کورکومین در بتا تالاسمی و تعیین دوز و مدت بهینه مکمل کورکومین مورد نیاز است . این یافته ها نشان می دهد که کورکومین ممکن است یک جایگزین ایمن و موثر برای درمان کمکی برای مدیریت عوارض متابولیک مرتبط با بتا تالاسمی ماژور باشد.کلیدواژه ها
کرکومین ، هموگلوبین ، تالاسمیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.