شناسایی و اولویت بندی نیازهای اقتصادی جوامع روستایی در راستای تدوین کارآمد اسناد توسعه اقتصادی و اشتغال زایی روستایی (مطالعه موردی : استان یزد)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی مدیریت، روانشناسی و علوم انسانی با رویکرد توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: MPHCONF08_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 166
نویسندگان
دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی-کارشناس استانداری یزد
چکیده
با گذشت هفت دهه از برنامه های عمرانی و توسعه میان مدت در کشور همچنان هدف اصلی برنامه ریزی که توسعه بوده محقق نشده است و هنوز ایران در زمره کشورهای در حال توسعه محسوب می گردد که نواحی روستایی آن با مشکلات زیادی روبرو است . یعنی با وجود سابقه طولانی برنامه ریزی در کشور و تلاشهای گسترده در زمینه توسعه به ویژه محرومیت زدایی از نواحی روستایی ، نشانه های ناپایداری در ابعاد مختلف علی الخصوص در فضاهای روستایی مشهود است . در این راستا پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی نیازهای اقتصادی جوامع روستایی (قابلیت ها و محدودیت ها) به منظور تدوین کارامد اسناد توسعه اقتصادی و اشتغال زایی روستایی گرداوری گردیده است . رویکرد تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی ، از نظر روش گردآوری اطلاعات اکتشافی و از نظر ماهیت توصیفی -تحلیلی است . ابزار گرداوری اطلاعات مبتنی بر پرسشنامه و مصاحبه نیمه ساختاریافته است و جامعه آماری تحقیق را ۴۰ نفر از مطلعان کلیدی و مدیران روستایی تشکیل می دهند. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از تکنیک راهبردی SWOT استفاده گردیده است و بر اساس این تکنیک نتایج نشان می دهد بالا بودن درصد سواد جامعه روستایی استان در مهارتآموزی برای اشتغال و کارآفرینی روستایی با نمره نهایی ۱۰۴,۰ و توان ایجاد تنوع در فعالیت های اقتصادی روستایی (کشاورزی ، صنعت ، معدن، گردشگری ) با نمره نهایی ۱۵۱,۰ مهمترین قابلیت های اقتصاد روستایی استان یزد و پایین بودن میزان اشتغال روستایی در استان با نمره نهایی ۱۱۹,۰ و استخدام نیروی غیر بومی در صنایع موجود در شهرستانهای استان با نمره نهایی ۱۵۵,۰مهمترین محدودیت های اقتصاد روستایی استان یزد می باشند که در تدوین برنامه های اقتصادی در استان باید مورد توجه قرار گیرند. همچنین نتایج پژوهش بر اساس مفروضات تکنیک راهبردی سوات نشان می دهد جایگاه اقتصاد روستایی استان یزد در مرحله رشد و ساخت قرار دارد و استراتژی مناسب جهت پایداری اقتصاد روستایی در استان استراتژی بازنگری است .کلیدواژه ها
توسعه پایدار، اقتصاد روستایی ، برنامه ریزی روستایی ، اسناد توسعه ، استان یزدمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.