بررسی مصالح نوین در سبک سازی ساختمان ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک، عمران و فناوری های پیشرفته
  • کد COI اختصاصی: MMAT05_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 284
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمین رحیمی

مدرس گروه مهندسی عمران، مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین

مهدیه رجبی

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران، دانشگاه گناباد

سعید تقدسی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران ، دانشگاه یزد

چکیده

امروزه پدیده زمین لرزه به عنوان یکی از مخربترین بلایای طبیعی شناخته میشود که مطالعات پیرامون به حداقل رساندن خسارت هایمالی و جانی به هنگام وقوع آن روزبه روز در حال گسترش و پیشرفت بوده که در دهه های اخیر منتج به دستاوردهای خوبی نیز شده است.سبک سازی ساختمان ها یکی از این راهکارها می باشد که با استفاده از مصالح نوین ساختمانی، سیستم های ساختمانی جدید و بهینه سازیروشهای قدیمی اجرا، ضمن کاهش وزن سازه، باعث صرفه جویی در هزینه ها، زمان و انرژی شده است و صدمات ناشی از وزن زیاد ساختمانرا طی بروز حوادث طبیعی مانند زلزله به حداقل می رساند. مطالعات اخیر اشاره به این دارد که استفاده مناسب از این مصالح نوین علاوه برکاهش هزینه تمامشده ساخت میتواند عمر مفید و مقاومت سازه را بالابرده و سرعت اجرای انواع سازه ها را افزایش دهد. سیستم هایساختمانی جدید برای پاسخگویی به نیازهای زیست محیطی و توسعه پایدار و درنهایت کاهش صدمات ناشی از وزن زیاد سازه در صنعتساختمان اکثر کشورها پیشرفته طی دهه گذشته (مثل تولید صنعتی، پیش ساخته، استفاده بهینه از مصالح ساختمانی، صرفه جویی درمصرف انرژی در صنعت ساختمان، امکان بازیافت مناسب مصالح ساختمانی و درنهایت اقتصادی کردن بخش ساختمان) بسیار بکار گرفته شدهاست، که در این مقاله به چندین مورد از این سیستم ها اشاره خواهد شد. در حال حاضر با توجه به حجم بالای تقاضای مسکن در کشور،مصالح و روشهای سنتی ساخت دیگر جوابگوی این حجم از نیازها نبوده و استفاده از مصالح نوین و سیستم های ساختمانی جدید بایدبیشتر مورد مطالعه و اجرا قرار بگیرند. در این مقاله ضمن معرفی انواع مصالح سبک، روشهای مختلف سبک سازی ساختمان با استفادهمصالح نوین در بخش های مختلف سازه مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

سبکسازی ساختمان، مصالح نوین ساختمانی، کاهش وزن لرزهای سازه، سیستم های ساختمانی جدید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.