تاثیر دمای عمل آوری بر مقاومت فشاری محدودنشده خاک رس تثبیت شده با آهک و نانوسیلیس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک، عمران و فناوری های پیشرفته
  • کد COI اختصاصی: MMAT05_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن عبدالملکی

کارشناسی ارشد عمران ژئوتکنی ک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

میثم زرین فر

استادیار گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

بخش زیادی از سطح زمین را خاک های ریزدانه و رسی تشکیل داده اند که این خاک ها معمولا خاک هایی ضعیف و مسئله دار محسوبمی شوند. بنابراین با هدف بهبود شرایط مهندسی ساختگاه پروژه های عمرانی و برای برطرف کردن ضعف در مقاومت و ظرفیت باربریخاک، بهسازی و تثبیت این گونه خاکها مد نظر قرار می گیرد. در این پژوهش به منظور بررسی تاثیر دمای عمل آوری بر فرآیند تثبیتخاک و مقاومت فشا ری، نمونه هایی از خاک با درصد بهینه آهک و مقادیر مختلف نانوسیلیس (۵ %، ۱۰ % و ۱۵ % جایگزینی با آهک)ترکیب شد. نمونه های ساخته شده در سه دمای محیط ۱۰ ، ۲۵ و ۴۰ درجه سانتیگراد، نگهداری شدند. این نمونه ها در سه دورهعمل آوری ۷ ، ۱۴ و ۲۸ روزه تحت آزمایش مقاومت فشاری محدود نشده قرارگرفتند. نتایج این آزمایشها به صورت کلی نشان داده است کهتقریبا در تمامی نمونه ها افزایش دما باعث افزایش در مقاومت فشاری نمونه ها شده است. از طرف دیگر، جایگز ینی بخشی از آهک موجوددر طرح اختلاط با نانوسیلیس میتواند ضعف مقاومت حاصل از تثبیت خاک با آهک در دمای کم را به میزان چشمگیری بهبود بخشد. ازلحاظ طول دوره عم لآوری، افزودن نانوسیلیس سبب بهبود بیشتری در مقاومت نمونه های ۷ روزه نسبت به نمونه های ۱۴ و ۲۸ روزهمی شود. به عبارت دیگر سرعت افزایش مقاومت در فرآیند تثبیت خاک با آهک، با حضور نانو سیلیس بیشتر میشود. نتایج آزمایشXRD نشان میدهد که نانوسیلیس به عنوان یک ماده پوزولا نی در ترکیب خاک- آهک، با کمک به افزایش تولید محصولات پوزولانی (بالاخص CSH)، سبب افزایش در مقاومت خاک رس تثبیت شده با آهک می شود.

کلیدواژه ها

کائولینیت، آهک، نانوسیلیس، دما، مقاومت فشاری محدود نشده، XRD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.