بررسی روش های ارزیابی پتانسیل روانگرایی خاک و مقایسه هرکدام از آن ها
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک، عمران و فناوری های پیشرفته
- کد COI اختصاصی: MMAT05_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 255
نویسندگان
عمران- سازه، بوعلی سینا همدان
چکیده
روانگرایی یکی از چشمگیرترین پدیده ها و عوامل آسیب به سازه ها در هنگام زلزله است. چند شرط برای وقوع روانگرایی باید رعایت شود.عوامل اصلی که بر وقوع روانگرایی تاثیر می گذارند درجه فشردگی خاک، اندازه ذرات و درجه اشباع آب است. ثابت شده است که مواددرشت با در نظر گرفتن همه عوامل، مستعدترین نسبت به فرایند روانگرایی هستند. پس از روانگرایی، خاک دیگر مانند شبکه غیرفعال ذراترفتار نمیکند. استحکام و سختی خاک روانگرا به طور قابل توجهی کاهش می یابد که اغلب منجر به انواع خرابی های ساختاری می شود. ازاین رو، زمین روانگرا دیگر پایدار و مناسب برای ساخت سازه ها در نظر گرفته نمی شود. این توانایی تحمل وزن خود و یا وزن ساختارهایبالاتر را ندارد. از این رو شناخت اهمیت مطالعه روانگرایی بسیار ضروری است تا احتیاط کافی قبل از ساخت وساز انجام شود. در این پژوهشبه بررسی رو شهای ارزیابی پتانسیل روانگرایی خا کها پرداخته شد. با توجه به نقاط ضعف و قوت هر کدام از رو شها تصمیم گیری نهاییبر اساس امکانات و شرایط محیطی انجام می شود. اگرچه نیاز به بررسی رو شهای دقیق تر توسط محققین و پژوهشگران در این زمینه و جود دارد.کلیدواژه ها
خاک ، زلزله، نشست، پتانسیل روانگرایی، خاک های ماسه ایمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.