بررسی رویکردهای طراحی لرزه ای ساختمان های بلند مرتبه دارای سازه های انتقالی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک، عمران و فناوری های پیشرفته
  • کد COI اختصاصی: MMAT05_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مه رو فطانت

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد، مهندسی عمران گرایش سازه، دانشگاه پیام نور، تهران،ایران

علی قربانی

استادی ار،گروه مهندسی عمران، دانشگاه پیام نور، تهران، ا یران

چکیده

طراحی لرزه ای، مرحله ای حیاتی در تحلیل سازه ای یک ساختمان به شمار می رود، معطوف به اینکه، کلیه اعضاء حتی پس از وقوعزلزله نیز به عملکرد خود ادامه دهند. در بسیاری از ساختمان های بلندمرتبه، الزامات طراحی ممکن است منجر به یک پیکربندی متغیربرای اعضاء ساختاری عمو دی بین طبقات شو ند. بر ای انطباق با ناپیوست گی این اعضا ء عمو دی، یک "طبقه انتقالی" که بارهای عمودی وجانبی را بین طبقات بالایی و پایین ی منتقل می کند، طراحی می شود. این طبقه انتقالی بارهای عمو د ی و جانبی را از ستون ها یادیوارهای برشی بالایی خود به یک س یستم ساختاری متفاوت در پایین منتقل می کند. به این ترتیب، طبقه انتقالی به عنوان یک سیستمکف یا طبقه ای شناخته می شود که اعضا ء مقاوم در برابر بارهای عمو دی و جانبی را پشتیبانی می کند و اعمال کرنش آنها را به یکسیستم ساختا ری زیرین متفاوت منتقل می کند. سیستم انتقالی ممکن است به شکل تیره ای انتقالی یا دال یا... باشد. با این تفاسیر،ایرادی که متوجه طبقه انتقالی است ، تغییر ناگهانی سختی جانبی ساختمان در سطح آن است: سازه در برابر زلزله های متوسط تا شدیدمستعد تشکیل مکانیزم طبقه نرم میشود. این ساختمان ها عموما برای زلزله های معمول رفتار ارتجاعی نرما ل از خود نشان می دهند، امابر ای زلزله های نادر، در مجاورت طبقات انتقالی دچار ترک های گسترده می شوند. این مقاله، یک بررسی مجدد در مورد رویکردهایطراحی لرزه ای با تکیه بر پژوهش هایی است که با رفتار لرزه ای ساختمان های بلندمرتبه با طبقات انتقالی سروکار داشته اند.

کلیدواژه ها

طراحی لرزه ای، طبقه انتقالی، سازه های بلند، رفتار لرزه ا ی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.