بررسی خواص مکانیکی ورق استیل گرید ۳۰۴L و ۳۱۶L با رویکرد ارائه تفاوت آن ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در مهندسی مواد، مهندسی شیمی و ایمنی صنعتی
  • کد COI اختصاصی: MCIS05_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی محمدی

دکتری مکانیک تبدیل انرژی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

سمیه محمدی

کارشناس ارشد مهندسی خوردگی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک)، بندر عباس، ایران

چکیده

فولاد ۳۱۶L نوعی از فولاد زنگ نزن می باشد، ترکیب عناصر آلیاژی در فولاد زنگ نزن به نحوی است که میکرو ساختار آن در دمای محیطشامل آستنیت می باشد. بنابراین استحکام و سختی این فولادها را نمی توان با عملیات حرارتی افزایش داد و قابلیت سخت شدن یا تبدیلآستنیت به مارتنزیت در آن ها فقط از طریق کار مکانیکی ممکن است. این فولاد مقاومت به خزش و استحکام کششی مناسبی در دماهای بالا و ا ستحکام و چقرمگی بسیار خوبی در دماهای پایین دارد. فولاد ۳۰۴L از جمله فولاد زنگ نزن آستنیتی با مقدار ۳% درصد کربن تولید شده است. فولاد ۳۰۴L آستنیتی کروم و نیکل دار بوده که مقاومت به خوردگی آن مانند فولاد ۳۰۴ می باشد. ساختار شیمیایی فولادزنگ نزن ۳۰۴ به صورتی است که میکروساختار آد در دمای محیط دارای آستنیت بوده و این رو ستحکام و سختی آن را نمی توان بافرآیند عملیات حرارتی بیشتر نمود و توانایی سخت شدن یا تبدیل آستنیت به مارتنزیت با روش مکانیکی صورت می پذیرد. در این پژوهش خواص مکانیکی ورق ۳۰۴L و ۳۱۶L از جمله ترکیب شیمیایی، میزان سختی، میزان استحکام کششی و ریز ساختار طبق استاندارد ASTM A۲۴۰ مورد مقایسه قرار گرفت که نتایج موید آن است که میزان کربن در ور ق ۳۰۴L نسبت به ۳۱۶L بیشتر بوده و میز اناستحکام آن کمتر است. ولی میزان سختی هر دو ورق نزدیک به هم به دست آمده، و ساختار هردو نمونه شبیه به هم مشاهده گردید.

کلیدواژه ها

خواص مکانیکی، استحکام، سختی، ورق ا ستیل ۳۰۴L و ۳۱۶L

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.