تاثیر کلسیم بر خواص نوری نانوذرات اکسید روی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در مهندسی مواد، مهندسی شیمی و ایمنی صنعتی
  • کد COI اختصاصی: MCIS05_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر عارفی پور

دانشجوی کارشناسی، مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین- اسفراین، ایران

علی خرسند زاک

دانشیار، دانشکده برق و کامپیوتر، مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین- اسفراین، ایران

چکیده

اکسیدروی به دلیل ویژگی های خاص خود مانند ضدخوردگی، ضدباکتری، رسانایی الکترونی کم و مقاومت حرارتی عالی در صنعت فعلینقش مهمی دارد. بنابراین. هدف از این مطالعه سنتز نانوساختارهای اکسید روی با کاربردی ترین روشها با استفاده از روش سل- ژل ومشخص کردن نانوساختارها می باشد. روش سل-ژل ساده ترین روش است و توانایی کنترل اندازه ذرات و مورفولوژی از طریق پایشسیستماتیک پارامترهای واکنش را دارد. نانوذرات اکسید روی خالص و الائیده شده به روش شیمیایی سل- ژل با استفاده از پودر نیتراتروی (Zn(NO(۳))(۲).۶H(۲)O) به عنوان پیش ماده. نیترات کلسیم ((Ca(NO(۳))(۲).۴H(۲)O) ژلاتین و آب دیونیزه سنتز شدند. نانوذرات ZnO بااستفاده از UV-Vis آنالیز شدند. مشخصه های ایتیکی شامل جذب و بازتاب برای نانو پودرها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر (UV-Vis)محاسبه شد. با افزودن خی که کلسیم می باشد میزان جذب کاهش و بازتاب افزایش می یابد که نشان دهنده رشد بلورک ها است.همچنین از رابطه تاوک و مشتق اول جذب برحسب انرژی، گاف اپتیکی محاسبه گردید که کاهش گاف اپتیکی با افزودن ناخالصی نشاندهنده رشد بلورک ها است. با افزودن ناخالصی به دلیل افزایش فعالیت شیمیایی، بلورک ها رشد یافته و اندازه بلورک ها افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

اکسید روی، نانوس اختار، سل- ژل، کلسیم، UV-Vis

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.