شبیه سازی اجزاء محدود تاثیر پارامترهای جوشکاری بر کاهش احتمال وقوع ترک گرم در آلومینیوم T۶ ۶۰۶۱
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در مهندسی مواد، مهندسی شیمی و ایمنی صنعتی
- کد COI اختصاصی: MCIS05_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 117
نویسندگان
فارغ التحصیل رشته مهندسی ساخت در صنایع دریایی، دانشگاه صنعتی امیر کبیر
فارغ التحصیل رشته مهندسی معماری کشتی، دانشگاه صنعتی امیر کبیر
چکیده
ترک گرم یا انجمادی یک ناپیوستگی از نوع شکست است که حین انجماد فلز جوش یا سرد شدن آن در فلز جوش یا در منطقه متاثر ازحرارت (HAZ) رخ می دهد. تنش های انقباضی و هندسه جوش از عوامل اصلی وقوع این نوع ترک هستند. در این مطالعه تاثیرپارامترهای جوشکاری که روی تنش های انقباضی و هندسه جوش موثر هستند، روی ترک انجمادی ناشی از جوشکاری آلومینیوم ۶۰۶۱،با استفاده از آنالیز المان محدود شبیه سازی شد. مدل سه بعدی المان محدود ترمو الاستیک پلاستیک. با استفاده از یک آلومینیوم بهضخامت ۶,۴ میلی متر، جهت شبیه سازی در نرم افزار انسیس بسط داده شد. در این مدل نتایج عددی و تجربی مقایسه شدند که این مقایسه مطابقت خوبی را نشان داد و صحت مدل تائید شد. در این پژوهش اثرات شدت جریان و سرعت جوشکاری در فرآیند جوشکاری قوسی با گاز محافظ (GMAW)، روی احتمال وقوع ترک انجمادی مورد بررسی قرار گرفت. شبیه سازی عددی نشان داد که با افزایششدت جریان به دلیل ایجاد گرادیان حرارتی احتمال ایجاد انجمادی افزایش می یابد. همچجنین با کاهش سرعت جوشکاری به دلیلایجاد گرده جوش عریض تر و درنتیحه تنش های انقباضی بیشتر، احتمال ایجاد ترک انجمادی افزایش می یابد.کلیدواژه ها
جوشکاری GMAW، شبیه سازی، انسیس، شدت جریان، سرعت جوشکاری، ترک گرممقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.