ارزیابی پیامد آثر سناربوی نشت و انفجار در راکتورهای شیمیایی موازی مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در مهندسی مواد، مهندسی شیمی و ایمنی صنعتی
- کد COI اختصاصی: MCIS05_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 144
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی شیمی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار
چکیده
بالا رفتن بیش از حد دما در راکتور می تواند موجب اختلال در عملکرد و تجهیزات کنترلی آن شود و از همه مهم تر. خطر انفجار و نشت موادرا افزایش می دهد. امروزه جهت تعیین حریم خطر آتش سوزی و جلوگیری از انفجار از روش های مدل سازی پیامد استفاده می شود. هدف اینمطالعه سناریوی نشت و انفجار در راکتورهای شیمیایی موازی پتروشیمی شهید تندگویان مورد بررسی و مدلسازی قرار گرفته است. روشاجرای تحقیق: انتخاب سناریو واقعه یا مجموعه ای از وقایع به صورت پارگی و یا نشتی (مخزن, لوله و .., حاوی مواد خطرناک)، سمی، قابلاشتعال) تعریف شده است. در این مرحله سناریویی که بیشترین احتمال وقوع و نیز بیشترین پیامد اثر را داشته باشد با بهره گیری از نرم افزارPHAST ۲۲.۸ انتخاب گردید. در مجموع با توجه به نتایج شبیه سازی های صورت گرفته می توان چنین نتیجه گرفت. که خطرناک ترینسناریو انفجار مربوط به سناربوی در فصل سرد (پارگی کامل راکتور) است. در مجموع می توان گفت که مهم ترین مخاطرات مربوط بهسناریوی فصل سرد هستند.که در آن حداکثر پیش روی ابر بخارات در حالت آتش استخری در شعاع ۶۰۰ متر و مدلسازی انفجار در راکتور -تشعشع در بدترین حالت سناریو دارای شعاع آثر گذاری تقریبی ۱۷۵۰متر می باشد. در نهایت برای جلوگیری از وقوع فاجعه انجام ارزیابی ومدیریت ربسک زیست محیطی ناشی از بخارات پارازایلین در محیط پتروشیمی و آنالیز پیامد ناشی از نشت و انفجار در تاسیسات مجاورپیشنهاد می شود.کلیدواژه ها
مدلسازی، نشت و انفجار، پارزایلین، پتروشیمی شهید تندگویانمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.