بررسی شاخصه های پاسخگو در طراحی معماری مجتمع های خدمات بین راهی خراسان رضوی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC22_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا میرزایی

استادیار گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران

مهدی شجیعی گیسور

دکتری مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران

ندا اکرمی

دانشجوی دکترای معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران

الهه جوهری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه شاندیز، مشهد، ایران

چکیده

با توجه به اینکه درصد زیادی از سفرها به صورت حمل و نقل جاده ای می باشد. ساماندهی راه هاء ساخت و طراحی این مجتمع ها خدماتی حائز اهمیت است. مجتمع های خدماتی بین راهی به تاسیسات عمومی نزدیک بزرگراه ها پا آزادراه ها اطلاق می شود که شامل رستوران هاء. پمپ بنزین ها و جایگاه های خدمات رانندگان و مسافران است. هر ساختمان با توجه به عملکرد خود و میزان و نوع استفاده افراد بر محیط اطراف خود تاثیراتی دارد و تاثیر مستقیمی بر اکوسیستم جهان خواهد داشت. توجه به فرهنگ های محلی و ویژگی های ساختمان های گذشته استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و پرهیز از استفاده از انرژی های تجدیدناپذیر از اصول توسعه پایدار و معماری بومی است. طراحی ساختمان با حداقل مصرف انرژی و توجه به اقلیم همواره در طراحی معماری بومی مورد توجه بوده است. با توجه به اینکه این مراکز خدماتی بین راهی شامل یک تک بنا است و در محیطی باز با هوای سرد و خشک واقع شده است. توجه به اقلیم و نیاز به طراحی اقلیمی را دو چندان می کند. در این تحقیق با تکیه بر مطالعات کتابخانه ای، با توجه به نتایج مطالعات و تجزیه و تحلیل داده ها، هدف پژوهش کاربردی خواهد بود. از نظر روش تحقیق. توصیفی و تحلیلی است. در این روش با مطالعه مبانی استخراج شده از کتابخانه، مقالات و اینترنت و با مراجعه به پژوهش های داخلی و مطالعات تطبیقی چارچوب های نظری تحقیق از جمله این یافته ها تبیین می شود. با شناخت تاثیر مولفه های طراحی معماری پایدار و بومی و ارزیابی عوامل اقلیمی منطقه. شاخصه های اصلی پاسخگو به عنوان راه حل ارائه می شود: جهت گیری مناسب ساختمان نسبت به باد غالب، کاهش تسطیح سقف و افزایش طبقات، کاهش سطح و تعداد بازشوها و ... استفاده از این راهکارها گامی در جهت بهبود و رفع مشکلات زیست محیطیء سازگاری با محیط اطراف. راندمان بالا در استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در طراحی مجتمع های خدمات بین راهی خراسان خواهد بود.

کلیدواژه ها

طراحی معماری، مجتمع بین را هی، پایداری، اقلیمی، خر اسان رضوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.