استفاده از الگوهای معماری سنتی ایران در پاسخ به چالش های معماری معاصر، نمونه موردی: ساختمان مرکزی گروه صنعتی بهشهر (وزارت آموزش و پرورش فعلی)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ACUC22_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 272
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه تربیت مدرس
عضو هیئت علمی رشته معماری دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، معماری دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
این مقاله با تاکید بر نمونه موردی ساختمان مرکزی گروه صنعتی بهشهر، که اکنون به عنوان وزارت آموزش و پرورش ایران مورد استفاده قرار می گیرد. به بررسی و تحلیل چگونگی بهره گیری از الگوهای معماری سنتی ایران در پاسخ به چالش های طراحی. ساخت و کاربری ساختمان های معاصر می پردازد، انسان ایرانی در مواجهه با جوانب مختلف زندگی مدرن، دچار سرد رگمی شد و این سردرگمی چه در معماری چه در سایر ابعاد زندگی خودش را نشان داد. در این وضعیت، معماران ایرانی وظیفه کمک به جامعه ایران برای تطبیق بهینه با مدرنیته را بر عهده گرفتند. یکی از راه حل هایی که معمارانی مانندنادر اردلان یا هوشنگ سیحون در این راستا به کار بردند. الگوگیری از معماری سنتی ایران و مناسب سازی آن با مقتضیات زندگی معاصر بود. با توجه به چالش های اقلیمی، اجتماعی و فرهنگی معاصر الگوهای معماری سنتی می توانند راهکارهایی بوم آورد و پایدار ارائه دهند.در این پژوهش. با بررسی مشخصه های معماری ساختمان مرکزی گروه صنعتی بهشهر(اثر نادر اردلان) اعم از فرم و پلان به صورت تحلیلی-توصیفی. به عنوان نمونه ای که در آن از الگوی حیاط مرکزی سنتی ایران به شکل معاصر استفاده شده، به نحوه استفاده از الگوهای معماری سنتی ایران برای حل مشکلات معاصر پرداخته شده و میزان آثربخشی این راه حل مورد سنجش قرار گرفته و نتایج آن نشان دهنده آن است که در عین وجود مشکلاتی جزئی، نگاه به گذشته و معماری غنی ایران، می تواند راه حل مناسبی برای حل مشکلات زیست معاصر باشد. منحر به ارتقای کیفیت معماری و کارکردی ساختمان هایمعاصر شود و در عین حال به مسائل فرهنگی و محیطی پاسخگو باشد.کلیدواژه ها
معماری سنتی، معماری مدرن، نادر اردلان، ساختمان مرکزی گروه صنعتی بهشهرمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.