بررسی کاخ اردشیر بابکان از نظر معماری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC22_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوذر خسروی

عضو هیئت علمی دانشگاه سلمان فارسی کازرون

الهام امیرزادگانی

دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی دانشگاه سلمان فارسی کازرون

چکیده

مطالعه و بازشناخت بناهای تاریخی که کمتر مورد توجه فرار گرفته است. از ملزومات محققان در زمینه درک بهتر از معماری گذشتگان و الهام از نحوه برخورد معماران گذشته با مسئله معماری است. اردشیر بابکان به معماری و شهرسازی اهمیت فراوانی می داد. وی مبادرت به ساخت بناها و شهرهای زیادی نمود که اکثر مورخین و جغرافیانگاران سده های نخست اسلامی به آن ها اشاره کرده اند. یکی از شاهکارهای اردشیر «کاخ اردشیر بابکان» است که در شمال شهر مدور گور در کنار چشمه ای پر آب ساخته شده است. در این مقاله به معرفی اجمالی شهر اردشیر خوره یا همان گور که در فیروزآباد استان فارس قرار دارد، پرداخته و سپس کاخ اردشیر بابکان که به عنوان تجلی معماری دوره ساسانی شناخته شده را از نظر پلان و تکنیک های معماری مورد بررسی قرار می دهیم.

کلیدواژه ها

اردشیر بابکان، گور، دوره ساسانی، کاخ اردشیر بابکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.