ساختاردهی مسئله سکونتگاه های غیررسمی با به کارگیری برنامه ریزی ارتباطی(مطالعه موردی: محله حصارک منطقه ۵ تهران)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی مهندسی عمران، معماری، شهرسازی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ACUSCONF08_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلمان مرادی

هیات علمی گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب-

امیرحسین خسروی

کارشناس شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب

مهناز اکبری

مدرس گروه شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب_

چکیده

امروزه افزایش جمعیت و رشد شهر نشینی و همچنین عدم برقراری عدالت در توزیع امکانات و خدمات شهری موجب شده است که شهر های کشور با کمبود مسکن و عملکرد نامطلوب شهر ها روبه رو شوند. همین امر موجب به وجود آمدن فضاها و سکونتگاه هایغیررسمی در اطراف شهرها شده که از عملکرد معنایی و کالبدی نامطلوبی برخوردارند و دارای مشکلات عمده ای در زمینه های مختلف هستند.محله حصارک منطقه ۵ تهران یکی از این محلات میباشد که در ادامه سعی می گردد تا با استفاده از رویکرد برنامه ریزی ارتباطی مشکلات محله را با مشارکت ساکنین شناسایی کرده و بر اساس ضرورت و اهمیتشان ساختار بندی شوند.مشکل خانهدار شدن به هر قیمتی و بدون توجه به اصول استاندارد ساختوساز و بیتوجهی مسئولان به روند رشد محله، تعیین تکلیف طرح تفصیلی حصارک را به یک گره کور تبدیل کرده است. اکنون به خاطر ساکنان محلی و قدیمی محله، که حصارک محل زندگی ابا و اجدادیشان است و نمیتوان آنها را از این محله محروم کرد، چارهای جز حل مسائل این محله و مطلوب کردن شرایط برای ساکنان به خصوص افراد بومی و قدیمی وجود ندارد. پس برای انجام این امر، یک رویکرد کارامد و مناسب (برنامه ریزی ارتباطی)، جهت مشارکت ساکنین و مسئولین در امرشناسایی و رفع مشکلات محله و ساختار بندی آنها ضروری است .

کلیدواژه ها

سکونتگاه های غیررسمی، برنامهریزی ارتباطی، محله حصارک تهران، مشارکت ساکنین.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.