بررسی راهکارهای ارتقا آرامش در طراحی باغ ویلا درمجموعه کاریزبوم شهر یزد
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی مهندسی عمران، معماری، شهرسازی با رویکرد توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: ACUSCONF08_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 130
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد یزد، دانشگاه علم و هنر، یزد، ایران
استاد دانشکده هنر و معماری، دانشگاه علم و هنر، یزد، ایران
چکیده
آرامش و سرزندگی در محیطهای شهری موضوعی است که در برنامهریزیها، مطالعات و طراحیهای معماری ایران از آن غفلت شده است. تغییر کاربری باغات از جمله دغدغه های مدیریت شهری بوده که موجب کاهش فضای سبز و در نتیجه کاهش کیفیت زندگی شهروندی و کاهش امنیت شهری در مقابل تهدیدات میشود. امروزه تامین نشاط و سرزندگی در فضاهای مسکونی به ویژه در فضاهای باز و نیمه باز که ساکنین بخش زیادی از زمان خود را در محل سکونت خود میگذرانند به یکی از دغدغه های اصلی نظام های مدیریت در برنامهر یزی شهری در کشورها، به ویژه در کشورهای توسعه یافته، تبدیل شده است. از آنجایی که میزان سرزندگی و آرامش افراد با بهبود کیفیت زندگی آنها رابطه مستقیمی دارد؛ بنابراین پرداختن به این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است و طرح باغویلا با هدف جلوگیری از تخریب اراضی باغی میتواند موثر باشد. با توجه به اینکه کیفیات محیطی و فضای سبز یکی از پارامترهای مهم در نحوه حضور افراد در مسکن و کیفیت و بهبود زندگی، روابط و احوال روحی آنها است در این مقاله پرداختن به راهکارهای ارتقا آرامش مدنظر بوده است و چگونه این راهکارها، در طراحی باغ ویلا میتوانند موثر باشند؟ پژوهش حاضر به لحاظ هدف در زمره پژوهشهای کاربردی قرارگرفته است و جزو پژوهشهای کیفی است که به لحاظ روششناسی تحقیق با بکارگیری روش توصیفی-تحلیلی به انجام رسیده است. داده های مورد نیاز این پژوهش از طریق مراجعه به منابع مکتوب، کتابخانهای و فضای مجازی گردآوری شده است. داده های گردآوری شده از طریق تحلیلهای فنی و تخصصی مورد تحلیل و استنتاج قرارگرفته که در نهایت به تدوین مبانی طراحی منجر شده است. نتایج کیفی این تحقیق نشان داده است که آسایش حرارتی، نور مطلوب، شفافیت، تولید سایه با ایجاد تخلخل در جداره، فضای نیمه باز، مصالح انتخابی، فضای سبز، حس تعلق، رضایتمندی، ادراک بصری، سرزندگی، چشم انداز مطلوب، جذابیت بصری و زیبایی، بهره گیری از عناصر طبیعی، نورپردازی فضایی، تنوع کالبدی، دسترسیپذیری، ایمنی و امنیت، انعطافپذیری، تنوع کاربری، قابلیت حضورپذیری، معماری مردمپسند و خودکفایی از جمله مولفه های تاثیرگذار بر ارتقا آرامش در طراحی باغ ویلا در منطقه کاریزبوم یزد هستند. همچنین تحلیل یافته ها نشان داده است مولفه های مذکور در دو بخش فضاهای داخلی و فضاهای خارجی باغ ویلا میتوانند با تغییراتی در کالبد، اجزا و مبلمان منجر بر ارتقا آرامش ساکنین گردند.کلیدواژه ها
ارتقا آرامش/ باغ ویلا/ مجموعه کاریزبوم/ یزدمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.