طراحی فضای آموزشی برای افزایش خلاقیت و ایجاد آرامش درکودکان گروه سنی ۳تا۶ سال
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی مهندسی عمران، معماری، شهرسازی با رویکرد توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: ACUSCONF08_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 131
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
چکیده
از آنجا که پرورش خلاقیت می بایست از کودکی انجام گیرد تا در آینده افراد خلاقی برای جامعه باشند، لذا باید عواملی که درافزایش قدرت خلاقیت موثر است را بررسی کرد. قدر مسلم فضا در کیفیت آموزش، پرورش و بروز خلاقیت در کودکان نقش بسیار مهمی ایفا می کند. درمقاله حاضر سوال تحقیق این است که: چه عواملی در طراحی فضای آموزشی کودکان تاثیر دارد؟ حال با استفاده از روش تحقیق (تحلیلی و توصیفی) و مطالعات کتابخانه ای در تبیین و فضا های آموزشی کودکان به این نتیجه رسید که چه معیار هایی امکان برانگیزش و تقویت حس خلاقیت کودکان را فراهم می کند و چه راه کارهایی برای طراحی کالبدی فضاهای متنوع مرتبط با وی از جمله فضای بازی، فضای آموزش و فضای استراحت و آرامش ارائه می دهد. انعطاف پذیری عملکرد های فضای معماری و استفاده از عناصر طبیعی در محیط می تواند نقش بسزایی را در پرورش خلاقیت کودکان برعهده گیرد. هر فضای آموزشی باید دارای هویت و معنای خاص خود بوده و می بایست حس مالکیت و تعلق خاطر رادر کودکان به وجود آورد. ایجاد این حس نسبت به فضای یادگیری باعث ایجاد آرامش و امنیت روانی می گردد که خود باعث بالا بردن قدرت یادگیری وپرورش خلاقیت می شود. پژوهش حاضر با هدف طراحی معماری فضاهای آموزشی با تاکید بر ارتقاء خلاقیت و مد نظر داشتن آرامش در کودکان رده سنی ۳ تا ۶ سال تدوین گردیده است. تلاش شده است که عوامل تاثیر گذار بر این امر تحلیل و مورد بررسی قرار گیرد.کلیدواژه ها
فضای آموزشی، خلاقیت، آرامش، انعطاف پذیری، عناصرطبیعی .مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.