بررسی فراوانی و خصوصیات میکروپلاستیک ها در رودخانه ی زرجوب (گیلان-رشت) در سال ۱۴۰۲
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین کنگره جهانی یافته های نوین در سلامت علوم بهداشتی و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: IEMC02_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 384
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
دانشیارگروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
چکیده
آلودگی میکروپلاستیک در رودخانه ها بسیار گسترش یافته است. به طوری که رودخانه های شهری را به یکی از منابع اصلی آلودگی میکروپلاستیک تبدیل کرده است. در این پژوهش، میزان آلودگی میکروپلاستیکی و خصوصیات میکروپلاستیک ها در امتداد رودخانه زرجوب که از داخل شهر رشت می گذرند، مورد بررسی قرار گرفت. فراوانی میکروپلاستیک ها در آب این رودخانه از ۵۳۷۰۰ تا ۸۲۲۰۰ قطعه در مترمکعب متغیر بود. رنگ غالب میکروپلاستیک ها بی رنگ، به دنبال آن سیاه و آبی و شکل غالب میکروپلاستیک ها فیبر و به دنبال آن قطعات بود. میکروپلاستیک ها در دو کلاس کوچکتر (۱-۵/۰ و ۵/۰> میلی متر) بیش از ۸۰ درصد از نمونه ها را تشکیل می دهند. پلی آمید و پلی پروپیلن رایج ترین نوع پلیمر در میکروپلاستیک ها بود. نتایج این مطالعه نشان داد که وضعیت آلودگی رودخانه ی زرجوب هنگام عبور از شهر رشت از نظر فراوانی و ترکیب میکروپلاستیک ها تحت تاثیر شهر قرار می گیرد. نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر می تواند برای اعمال استراتژی های مناسب در زمینه تصفیه فاضلاب خانگی، بیمارستانی و صنعتی همچنین مدیریت پسماندهای جامد شهری و روستایی و بازنگری در طراحی محصولات مفید باشد.کلیدواژه ها
رودخانه، زرجوب، میکروپلاستیک، فراوانی، خصوصیاتمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.