بررسی برخی از کاربردهای سیستم اطلاعات جغرافیایی در مطالعات زمین شناسی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دهمین همایش بین المللی ایده های نوین در معماری، شهرسازی، جغرافیا و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: AUGES10_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 222
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، ارزیابی و آمایش سرزمین دانشگاه تهران.
دانشجوی کارشناسی زمین شناسی، دانشگاه ولایت، ایرانشهر، سیستان و بلوچستان.
چکیده
سیستم اطلاعات جغرافیایی یک ابزار قدرتمند است که برای جمع آوری ، ذخیره، تحلیل و نمایش دادههای مکانی و جغرافیایی استفاده می شود. در مطالعات علوم زمین ، GIS می تواند نقش بسیار مهمی ایفا کند. GIS به محققان علوم زمین این امکان را می دهد تا دادههای مکانی را بهبود بخشیده و تحلیل کنند و درک بهتری از فرآیندهای زمین شناسی پیدا کنند. برای همین این مطالعه بر روی مهمترین کاربردهای سیستم اطلاعات جغرافیایی در حوزه مطالعات علوم زمین متمرکز شد که مهمترین بخش های شناسایی شده شامل تهیه نقشه های زمین شناسی که به وسیله آنها، نقشه های مختلف موضوعی و یا نقشه ها و دادههایی که شامل چندین لایه اطلاعاتی می شوند با نتایج کارهای صحرایی در حال انجام و دیگر دادههای چند وجهی که در پایگاه های اطلاعاتی سیستم موجود هستند تلفیق ، آنالیز و مدل سازی شده و جهت تعبیر و تفسیر با هدف خاص به صورت یک نقشه زمین شناسی در اختیار پژوهشگران قرارمی گیرد. از دیگر کاربردها برای انتخاب زمین مناسب از لحاط ساختار و تشکیلات برای دفن زباله ها، همچنین از سیستم اطلاعات جغرافیایی برای پهنه بندی پوسته زمین بر اساس مقاومت در برابر زلزله می توان بهره برد ازدیگر امکانات سیستم اطلاعات جغرافیایی که در اختیار پژوهشگران می دهد امکان مدلسازی وقوع فرونشست زمین ، پهنه بندی زمین ساخت و زمین لغزش یک منطقه ، و در نهایت تعیین نقاط حفاری برای ساختار های پرپتانسیل از منظر ذخایر معدنی است .کلیدواژه ها
زمین لغزش، مکانیابی ، مدل سازی ، لرزه خیزیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.