تبیین شاخصه های عناصر معماری سنتی ایرانی در طراحی مجتمع های تجاری -تفریحی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دهمین همایش بین المللی ایده های نوین در معماری، شهرسازی، جغرافیا و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: AUGES10_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 155
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
چکیده
از دیرباز عملکرد اصلی بازارها داد و ستد و خرید کالا بوده و بازارها مهرهی اصلی فعالیت های اقتصادی شهر محسوب می شده اند.از این رو در بازارهای سنتی ایران کمتر به فعالیت های تفریحی و نمایشی پرداخته شده است . اما توجه به خرید کالا و تفریح در کنار هم در جوامع امروزی امری مهم می باشد که این موضوع نشان دهنده تغییر در نحوه زندگی و کارکردهای مجتمع های تجاری مدرن می باشد. در بازارهای سنتی ایران توجه به عناصر معماری سنتی باعث می شد تا مکانی با کیفیت فضایی و فرهنگی مطلوب و متناسب با نیازهای مراجعین در بازار ایجاد گردد. امروزه در شهرهای ایران، جدا از وجود بازارهای شهری سنتی و قدیمی با قدمت بسیار بالا، بازارهای مدرن و جدیدی شکل گرفته اند که از اصالت بازارهایی با سبک های سنتی معماری بی بهره ماندهاند و ما با بازخوانی این عناصر در دوران معاصر سعی به بازگرداندن آن ارزشها و کارکردها به مجتمع های تجاری -تفریحی مدرن داریم . هدف از انجام پژوهش بازخوانی عناصر معماری سنتی ایرانی باعث می شود که از مولفه های معماری سنتی ایرانی استفاده کاربردی گردد نه صرفا نمایشی و استفاده از آنها در جای صحیح خود با نگاهی به جامعه امروزی انجام شود.روش تحقیق این پژوهش تجزیه تحلیل به صورت توصیفی است ، با مطالعه کتب و مقالات و نظریات صاحب نظران و نیز تجارب حاصل از نمونه های موفق در ایران و جهان جمع آوری شده است و سپس به شناخت شاخصه ها و عوامل موثر بر عناصر معماری سنتی ایران در دنیای معاصر می پردازد و در این راستا راهبردهای مناسب جهت بازخوانی عناصر معماری سنتی ایران در دوران معاصر در طراحی مراکز جدید تجاری ارائه می گردد. نتایج پژوهش نشان می دهد، مرکز تجاری همان بازارهای قدیم است که می تواند به صورت سرپوشیده و یا روباز باشد. در واقع ریشه آن به داد و ستد بعد از یکجا نیشینی و شروع کشاورزی بر می گردد. با توجه به رقابت میان فروشندگان بر سر کیفیت و کمیت و قیمت ، اساس بازار های مدرن مانند مرکز تجاری ها شکل گرفت .کلیدواژه ها
معماری سنتی ، مجتمع های تجاری ، مجتمع های تجاری مدرن، بازار، تفریح .مقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.