حذف مواد آلی صنعت نوشابه سازی با مقایسه روش انعقاد الکتریکی و الکتروفنتون

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دهمین همایش بین المللی ایده های نوین در معماری، شهرسازی، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: AUGES10_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 40
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن محمودی شربیانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست (آب و فاضلاب)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران

امیرحسین جاوید

عضو هیئت علمی، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران

رویا مافی غلامی

عضو هیئت علمی، دانشکده محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، تهران، ایران

چکیده

فاضلاب نوشابه سازی یکی از آلودهترین پسابهای صنعتی در جهان است . در این مطالعه ، اثر pH و زمان ماند بر حذف TSS، BODو COD از پساب نوشابه شازی توسط روشهای انعقاد الکتریکی و بررسی شده است . برای این منظور آزمایشاتی با مقادیر pH اولیه کنترل شده در محدوده ۴-۱۰ و زمان ماند ۱۵-۴۵ دقیقه انجام شده است . این فرآیندها در یک پایلوت به حجم ۱۰۰۰ میلی لیتر فاضلاب انجام شد. الکترود آهن و آلومینیوم در فرآیند انعقاد الکتریکی به ترتیب با ابعاد ۳,۵ ×۱۰× ۱,۰ سانتی متر استفاده شد. همچنین برای تبدیل پایلوت به فرایند الکتروفنتون مخزن تزریق پراکسید هیدروژن به آن اضافه شد. نتایج نشان داد که راندمان حذف بهینه در زمان ماند ۴۵ دقیقه و pH ۳,۴ صورت گرفت . مقادیر TSS ، BOD وCOD برای انعقاد الکتریکی به ترتیب ۵۲۶، ۶۰۸ و ۲۶۶۶ میلی گرم بر لیتر و برای سیستم الکتروفنتون به ۴۳۱، ۲۱۸۶ و ۴۹۲ میلی گرم بر لیتر کاهش یافت . همچنین راندمانTSS ، BOD و COD به ترتیب ۳/۷۹، ۸/ ۷۸و ۵/۷۸ درصد برای سیستم انعقاد الکرتریکی و ۸۳، ۸,۸۲ و ۴,۸۲ برای فرایند الکتروفنتون، بود. بود و مقدار آن به ترتیب به ۵۲۶، ۶۰۸ و ۲۶۶۶ میلی گرم در لیتر کاهش یافت . نتایج این تحقیق نشان داد فرایند انعقاد الکتریکی شرایط خوبی برای حذف مواد آلی فاضلابهای صنعتی دارد و اگر این فرایند با روشهای نوین تقویت شود ( مانند الکتروفنتون) میتواند اثربخشی بهتری داشته باشد.

کلیدواژه ها

فاضلاب نوشابه سازی ، انعقاد الکتریکی ، الکتروفنتون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.