نگاهی به مدیریت کلاس در مقطع ابتدایی، موانع و راهبردها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی تحقیقات میان رشته ای در مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: IRCMHS08_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا احمدیان

دانشگاه فرهنگیان

مهدی روحی فولادونده

دانشگاه فرهنگیان

مریم صالحی ریزی

دانشگاه فرهنگیان

چکیده

موضوع مدیریت کلاس از دیرباز به مثابه پیچیده ترین موضوع شناخته شده است و همواره با مشکلات و موانعی روبرو بوده است. معلمان موظفند از روشها و فنون مدیریت علمی، تدریس فعال و پویا، برنامه ریزی صحیح، سازماندهی، رهبری و کنترل کلاس آگاه باشند زیرا که هر روز و هر ساعت شیوه های نوینی در مباحث آموزشی مربوط به کلاسهای درس مطرح میشود. بنابراین معلمان با کسب تواناییهای لازم به منظور برنامه ریزی صحیح کلاس درس و حل مشکلات جوانان نقش به سزایی در جامعه ی سالم دارند زیراکه جامعه ی سالم در گرو تعلیم و تربیت و نظام آموزشی سالم است. سپردن امر تعلیم و تربیت بهدستمعلمان غیر متخصص، ۱ سلامت نظام تعلیم و تربیت را به مخاطره میاندازد. معلم باید علم وروش و مهارت خود را با حرکت نسل امروز هماهنگ کند و طوری دانش آموزان خود را تعلیم دهد که با اضطرابهای نظیر بحران هویت، اشتغال، تهاجم فرهنگی و... توان مبارزه داشته باشند و روحیه ی خودباوری و درک مثبت از خویشتن در وجود آنان تقویت شود. سوال اصلی این مقاله آن است که معلمان ابتدایی در مدیریت کلاس با چه چالش هایی مواجه هستند؟ و چه راهکارهایی وجود دارد؟ روش تحقیق بصورت کتابخانه ای است. یافته های تحقیق گویای آن است که پیشرفت هر جامعه ای به چگونگی کیفیت آموزش و پرورش آن جامعه بستگی دارد. آموزش و پرورش اگر راه دموکراسی و روش علمی پیش گیرد زمینه ی ایجاد جامعه ای پیشرفته را مهیا می سازد.به منظور رسیدن به این دموکراسی، رعایت قانون و نظم و ایجاد نگرش مثبت در این زمینه و اعمال آن توسط افراد یک جامعه، به خصوص متو لیان امر خطیر تعلیم و تربیت، ضرورت می یابد. موارد قابل بررسی در مدیریت کلاس عبارتند از: اهمیت و ضرورت نظم و انضباط در کلاس، روش تدریس مناسب، راه ها و فنون ایجاد نظم کلاس و یا مدیریت کلاس، ویژگی های رفتاری و اخلاقی یک معلم و رابطه ی آن با ایجاد نظم کلاس.

کلیدواژه ها

مدیریت کلاس، موانع، معلمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.