تحلیل ارتباط سهم حمل و نقل ریلی و نرخ تصادفات و تلفات در حمل و نقل جاده ای

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC12_323
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1035
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نریمان نیکو

دانشجوی دکتری مهندسی برنامه ریزی حمل ونقل ، دانشگاه علم و صنعت ایران

علی توکلی کاشانی

استادیار، دانشگاه علم و صنعت ایران دانشکده مهندسی عمران

چکیده

سهم ناچیز حمل ونقل ریلی در کشور، باعث شده است تا اکثر سفرهای برونشهری با مد حمل و نقل جادهای صورت گیرد که این موضوع تبعات منفی افزایش تلفات در راهها را بدنبال دارد. بنابراین مسئله کاهش تلفات حوادث ترافیکی بدون درنظرگرفتن نقش سهم حمل و نقل ریلی، امکانپذیر نیست. تعداد تلفات حوادث ترافیکی می تواند توسط سه بعد اصلی مواجهه، ریسک و پیامد تبیین شود. تغییر در هر یک از این سه بعد، تعداد تلفات را تغییر خواهد داد. یکی از روش های کاهش مواجهه، ترویج شیوه های حمل و نقل ایمن تر نظیر راه آهن است. در این مقاله به بررسی رابطه بین سهم حمل و نقل ریلی وتلفات حوادث ترافیکی از طریق مطالعه آماری داده های حدود 37 کشور پرداخته شده است. با بررسی ارتباط بین میزان استفاده از خطوط ریلی و تصادفات رانندگی در کشورهای با تراکم و پراکندگی ریلی بالا، می توان سه رفتار متفاوت را مشاهده نمود. در کشورهای آلمان، اتریش، دانمارک، بلژیک یک رابطه ی منفی قوی و متوسط بین دو متغیر مواجهه و میزان تصادفات و تلفات رانندگی مشاهده شده است. در کشورهای ایتالیا، اسپانیا و ایرلند بین برخی متغیرها همبستگی مثبت و برخی دیگر همبستگی منفی با شدت های متفاوت وجود داشته است. در کشورهای مجارستان و لهستان، رابطه مثبت قوی و متوسط بین اکثر متغیرها مشاهده گردیده است. نتایج این تحقیق در ارائه دیدی کلان تر نسبت به تصادفات رانندگی موثر بوده است.

کلیدواژه ها

تلفات حوادث ترافیکی، شاخص مواجهه، سهم حمل و نقل ریلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.