ارتباط بین نوسانات بازده سهام و حق الزحمه حسابرس مستقل بر تاخیرگزارش حسابرسی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی ترفندهای مدرن مدیریت، حسابداری، اقتصاد و بانکداری با رویکرد رشد کسب و کارها
  • کد COI اختصاصی: MTAEB17_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 212
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سدیدی

هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

سجاد ذوالفقاری عاشق آبادی

کارشناسی ارشد حسابرسی - دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

هدف از انجام پژوهش پیش رو بررسی ارتباط نوسانات بازده سهام و حق الزحمه حسابرسی بر تاخیر گزارش حسابرسی است.نوسانات نامعقول بازده سهام، ممکن برای تیم حسابرسی به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار بر حسابرسی مبتنی بر ریسک شناخته شود.حسابرسان برای تلاش بیشتر جهت انجام حسابرسی های پرخطر به منابع مالی مستقل نیاز دارند، از این رو ارتباط بین نوسانات بازده سهام و حق الزحمه حسابرسی را بر تاخیر گزارش حسابرسی بررسی خواهیم کرد. بدین منظور ما در این تحقیق بعد از غربالگری سیستماتیک و با درنظرگرفتن محدوده ی زمانی ۱۳ ساله از ۱۳۸۹ تا ۱۴۰۱ مجموعا ۱۷۸ شرکت، به میزان ۲۳۱۴ مشاهده از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را در جهت اهداف خویش و با بکار گیری چهار فرضیه مورد بررسی قرار دادیم. برای برآورد مدل از روش رگرسیون حداقل مربعات معمولی استفاده شده است.در نهایت، فرضیات پژوهش مبنی بر ارتباط معنادار بین نوسانات بازده سهام و حق الزحمه حسابرسی بر تاخیر گزارش حسابرسی مورد پذیرش قرار گرفت که نتایج پژوهش نشان دهنده ی این است که نوسانات بازده سهام تاثیر چندانی بر حق الزحمه ی حسابرسی نمی گذارد ولی با توجه به شواهد بدست آمده می توان درک کرد که حسابرس مستقل واحد تجاری با افزایش دستمزد، سعی بر تلاش بیشتر جهت پاسخ به ریسک هایی که ممکن است نوسانات نامعقول بازده سهام پدید آورد، داشته باشند.در نهایت ارتباط مثبت بین نوسانات بازده سهام با تاخیر گزارش حسابرسی به همراه افزایش حق الزحمه حسابرس در شرکت هایی که معمولا حامل گزارشی با اظهارنظر تعدیل شده و زیان یا احتمال داشتن ضعف در کنترل های داخلی هستند مشهودتر است.

کلیدواژه ها

نوسانات بازده سهام ، حق الزحمه حسابرس مستقل ، ریسک حسابرسی ، تاخیر گزارش حسابرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.