واکاوی نقش رهبری معنوی در سازمان های ارزش محور در ایجاد سازمان معنوی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی ترفندهای مدرن مدیریت، حسابداری، اقتصاد و بانکداری با رویکرد رشد کسب و کارها
- کد COI اختصاصی: MTAEB17_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 514
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)
دانشجوی دکتری مدیریت سیاستگذاری دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)
چکیده
سازمان های امروزی با ارزش هایشان تعریف می شوند. ارزش ها به عنوان پایه ای برای فرهنگ سازمان عمل می کنند و رهبری در سازمان جلوه والاترین صورت مناسبات بین گروه هایی از انسان هاست. رهبران، نیازمند ارتباطاتی موثر با پیروان هستند به نحوی که بتوانند قلب و ذهن آن را تصرف کنند. رهبری معنوی مدلی از رهبری سازمان هاست که در آن ارزشها و رفتارها با هم ترکیب می شود و هم برای رهبر و هم پیرو انگیزشی درونی ایجاد می کند و از این طریق چشم اندازی در سازمان فراهم می شود که اعضای آن سازمان احساس اشتیاق از حضور و خدمت دارند و زندگی ایشان معنا دار می شود. در این شیوه رهبری مبتنی بر هوش معنوی، نفوذ اجتماعی رهبر به مشارکت داوطلبانه کارکنان برای تحقق اهداف سازمان می انجامد و مسائل مهم سازمان بر اساس ارزشهایی نظیر راستگویی، انصاف، امانت داری، مسئولیت پذیری و... تبیین می شود. هر چه میزان ارزشهای معنوی در محیط کار افزایش یابد میزان صداقت و اعتماد بین کارکنان افزایش یافته و سازمان از ایجاد این صداقت و اعتماد می تواند درحوزه های ایجاد ارتباطات موثر و مفید، انجام کارها به صورت تیمی و گروهی و ایجاد فضای دوستانه و شفاف در سازمان استفاده نماید. ایجاد یک محیط کاری که مبتنی بر ارزشهای معنوی است می تواند موجب کاهش بروز رفتارهای غیر اخلاقی و ضد شهروندی در محیط کار شود و در کاهش رفتارهای ضد شهروندی از سوی کارکنان اثرگذار باشد. بر اساس یافته های این تحقیق، مولفه های رهبری معنوی در سازمان های ارزش محور نقش موثرتری ایفا می کند وبر سلامت روانی کارکنان تاثیر بسزایی دارد.کلیدواژه ها
معنویت ، رهبری معنوی ، هوش معنوی ، ارزش های سازمان ، سازمان های معنویمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.