طراحی و ارائه مدلی جهت تعیین رابطه الگوهای شفاف بودن اطلاعات مالی با تاکید برنقش خطر ریسک سقوط مورد انتظار قیمت سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی ترفندهای مدرن مدیریت، حسابداری، اقتصاد و بانکداری با رویکرد رشد کسب و کارها
  • کد COI اختصاصی: MTAEB17_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه داودی فرکوش

دکتری مدیریت مالی بین الملل ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

شفافیت اطلاعات مالی همواره به عنوان یکی از موثرترین متغیرها در تعیین استراتژی سرمایه گذاری در بازارهای مالی مطرح است و به عنوان شاخص عملکرد مدیریت در ارائه اطلاعات ضروری به شکل صحیح، روشن و قابل دسترس است. شفافیت اطلاعات مالی را توان دسترسی گسترده به اطلاعات مربوط و قابل اتکا در مورد عملکرد مالی، وضعیت مالی، فرصت های سرمایه گذاری، حاکمیت، ارزش و خطرپذیری شرکت ها تعریف کرده اند. از جمله اقدامات مدیران که به شفاف نبودن اطلاعات مالی منجر می شود، مدیریت یا دستکاری سود است. در شرایط نبودن شفافیت کامل در گزارشگری مالی برای مدیران این فرصت فراهم می شود تا برای حفظ شغل و اعتبار حرفه ای خود، اطلاعات منفی را در داخل شرکت پنهان کنند. از این رو این اطلاعات منفی در داخل شرکت انباشته می شود. هنگامی که توده اطلاعات منفی در شرکت انباشته به نقطه اوج خود می رسد، نگهداری آن برای مدت زمان طولانی تر غیرممکن و پرهزینه می شود. ریسک سقوط قیمت سهام؛ پدیده‎ای نامطلوبی است که به شکل بازده منفی شدید سهام تعریف می‎شود. و افزایش آن سبب بدبینی سرمایه گذاران در مورد سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادر می گردد.هدف تحقیق حاضر تعیین تاثیر شفافیت اطلاعاتی بر ریسک سقوط قیمت سهام می باشد. در این راستا، فرضیه ای به عنوان " شفافیت اطلاعاتی بر ریسک سقوط قیمت سهام تاثیر معنی داری دارد " تدوین گردید. جهت جمع آوری داده ها، ابزار پرسشنامه میان نمونه آماری توزیع گردید. روابط با استفاده از آزمون مناسب مورد بررسی قرار گرفت. ۱۵۱ شرکت از بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶ برای نمونه آماری انتخاب شدند. بر این اساس، فرضیه و فرضیات مبتنی بر متغیرهای کنترلی با کمک روش رگرسیون مورد آزمون قرار گرفته و همگی تایید شدند.

کلیدواژه ها

شفافیت اطلاعاتی، ریسک سقوط، سهام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.