بررسی راهبردهای تعیین کننده توسعه زراعت چوب صنوبر در استان اردبیل (کاربرد ماتریس ترکیبی SWOT-QSPM)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: مجله صنایع چوب و کاغذ ایران، دوره: 15، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_IJWP-15-1_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 156
نویسندگان
دانشگاه محقق اردبیلی
گروه مهندسی آب و مدیریت کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
در این مطالعه شاخص های موثر بر صنوبرکاری در استان اردبیل مورد بررسی قرار گرفت و سپس استراتژی های راهبردی برای توسعه زراعت چوب صنوبر در این منطقه تعیین شدند. مطالعه به روش میدانی و با کمک ترکیبی از ماتریسهای SWOT و QSPM در قالب روش دلفی انجام شد. نمونه آماری تحقیق، شامل ۴۳ نفر از کارشناسان و متخصصان بود. بر اساس نتایج، در ماتریس SWOT، ۲۹ شاخص قوت و ضعف و ۲۹ شاخص فرصت و تهدید در رابطه با توسعه زراعت چوب صنوبر در استان اردبیل شناسایی شدند. با توجه به مجموع امتیازهای نهایی (۶۲۵/۲ :IFE و ۱۳۳/۲:EFE) راهبردهای تعیین کننده جهت توسعه زراعت صنوبر، شامل راهبردهای رقابتی (ST) می باشند. در بررسی اهمیت راهبردهای منتخب در ماتریس QSPM، راهبردهای طراحی سامانه تعیین مواد اولیه مورد نیاز صنایع چوب استان و جلب سرمایه گذاری صاحبان صنایع برای کاشت صنوبر (۸۳/۵ST۱: )، حمایت از اجرای عملیاتی طرح های تحقیقاتی انجام شده در زمینه تولید و عرضه ارقام پر بازده صنوبر و آبیاری مدرن و به زراعی (۷۹/۵ST۲: ) و ایجاد و توسعه انواع تشکلهای حمایتی برای ارائه نهاده های مورد نیاز صنوبرکاران (۷۴/۵ST۵:)، در اولویت های اول تا سوم قرار گرفتند.کلیدواژه ها
صنوبر, زراعت چوب, اردبیل, SWOT, QSPM, استراتژیهای راهبردیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.