مقایسه دو سیستم خطوط وسائل نقلیه با ظرفیت بالا H.O.V برگشت پذیر و هم جهت در بزرگراهها- مطالعه موردی بزرگراه شهید همت تهران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC12_257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 785
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید جعفر حجازی

استاندار خوزستان/ استادیار دانشگاه شهید چمران اهواز

علی عبدالهی

کارشناس ارشد عمران- راه و ترابری دانشگاه شهید چمران اهواز

فواد بیرامی پور

کارشناس ارشد عمران- مهندسی مدیریت و ساخت دانشگاه آزاد اسلامی استاندار

فربد نظری فروشانی

کارشناس ارشد عمران- مهندسی مدیریت و ساخت دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

خطوط (H.O.V Lane) روشی در مدیریت ترافیک آزاد راههای درون شهری و برون شهری است که آن را از سایر خطوط آزاد راه ها متمایز میکند. سیستم خطوط HOV با تغییر الگوی سفر افراد باعث کاهش تعداد سفر وسائل نقلیه کم سرنشین شده که در نتیجه ازدحام بزرگراه ها را کاهش می دهد. این خط مختص خودروهای با تعداد سرنشین بالا شامل سواری ، ون و اتوبوس می باشند . در حقیقت جایگاه خطوط HOV در مهندسی حمل و نقل در مبحث خطوط مدیریت شده قرار می گیرد که خود انواعی دارد و این خطوط مدیریت شده از افزایش عملکرد ترافیکی مسیرهای موجود پشتیبانی میکند . خطوط وسائل نقلیه با اشتغال بالا در آزاد راهها دارای سه شکل عملکردی میباشند، که در این مقاله با در نظر گرفتن شرایط بزرگراه شهید همت تهران ، دو شکل عملکردی این خطوط HOV (خطوط HOV برگشت پذیر و خطوط HOV هم جهت ) را با توجه به اطلاعات بدست آمده از بزرگراه شهید همت ، با هم مقایسه کرده ایم.در ابتدا به جهت آشنایی با عملکرد این دو نوع خط HOV، به بررسی عملکر و شرایط این دو نوع خط HOV پرداخته ایم و در ادامه شرایط هندسی ، هزینه احداث ،کاهش مصرف سوخت ،کاهش تراکم ترافیکی و کاهش آلودگی هوا این دو نوع خط HOV را با در نظر گرفتن آنها در بزرگراه شهید همت تهران با هم مقایسه کرده ایم و نتایج بدست آمده از این مقایسه را در ادامه مقاله آورده ایم.

کلیدواژه ها

خطوط HOV برگشت پذیر، خطوط HOV هم جهت ، کاهش آلودگی هوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.