طراحی یک سیستم خبره تصمیم ساز جهت تشخیص طبع مختلط مغز و معده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و صنایع
  • کد COI اختصاصی: NCAEC05_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره فصیح فر

عضو هیئت علمی، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه حکیم سبزواری

سمیرا شجاع مزرجی

دانشجوی کارشناسی مهندسی کامپیوتر ، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه حکیم سبزواری

لیلا آقاپورقدیمی نژاد

دانشجوی کارشناسی مهندسی کامپیوتر ، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

طبع مختلط یک وضعیت روحی و جسمی رایج در زندگی امروزه است . این وضعیت باعث تغییراتی در رفتار و عملکرد روانی و جسمی افراد می شود . طبع مختلط ممکن است در مواجهه با تنش های روزمره، عصبانیت و اضطراب بیشتری ایجاد می کند و در برخی از موارد، طبع مختلط می تواند باعث کاهش تمرکز و حافظه شود. در حوزه سلامت و درمان، اخلاط طبع می تواند باعث افزایش شدید بیماری ها و کاهش سرعت بهبودی بیماران شود. درمان بیماران با طبع مختلط ، نسبت به بیماران با طبع یکنواخت ، بسیار پیچیدهتر است و نیاز به روشهای درمانی خاصی دارد. در این مقاله یک سیستم خبره مبتنی بر دانش جهت تشخیص هوشمند انواع طبع مختلط ، به عنوان یک راهحل مهم در حوزه سلامت و درمان که می تواند به بهبودی بیماران کمک کند و خدمات بهتری به آن ها ارائه دهد، طراحی و ارائه شده است . این سیستم خبره مبتنی بر دانش چندگانه برای تشخیص طبع مختلط مغز و معده بصورت تصمیم ساز و برای افراد غیر متخصص و بیماران طراحی شده است . پایگاه دانش سیستم پیشنهادی مبتنی بر قانون و بصورت پیشرو طراحی شده که بدون ایجاد مشکل در موتور استنتاج، قابل توسعه درآینده خواهد بود. پایگاه دانش سیستم از دانش افراد خبره و منابع علمی طب ایرانی استخراج شده است . از جمله مزایای سیستم خبره پیشنهادی می توان به سرعت پاسخگویی بالا، قابلیت دسترسی آسان و کاهش هزینه اشاره کرد.

کلیدواژه ها

سیستم خبره تصمیم ساز، تشخیص طبع ، اخلاط طبع مغز و معده، دانش هیوریستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.