طراحی و تحلیل هادی الکترومغناطیسی در ساختارهای فیلتر آنتن مایکروویو

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و صنایع
  • کد COI اختصاصی: NCAEC05_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد توکل همدانی

عضو هیئت علمی، دانشگاه سمنان

بابک خوش ضمیر

دانشجو، دانشگاه سمنان

چکیده

هادی الکترومغناطیسی در تمامی آنتنها و فیلتر آنتنهای دی الکتریک رزناتور سبب بوجود آمدن پلاریزاسیون دایروی میشود ]۲ب۱.[ هادی فوق از المانهای رزنانسی که تمامی ناحیه سطح آنتن را در بر میگیرد تشکیل میشود. بدلیل صفر بودن میدان الکترومغناطیسی در فرکانس رزنانس ، تمامی سطح آنتن مانند یک نقطه قشرده واحد می گردد. عدم پلاریزاسیون دایروی سبب عدم انتقال موج درون ناحیه آنتن (عدم انتقال انرژی بین رزناتورهای متوالی ) و توقف تشعشع میشود. پلاریزاسیون دایروی در امتداد جهت اصلی رخ میدهد و تفاوت جهت مایل در زاویه بروستر سبب پلاریزاسیون خطی و توقف انتشار می گردد. توقف انتشار بمعنی ایجاد نقطه المان فشرده میباشد، مثلاایجاد یک شاخه استاب کوتاه بر خط انتقال اصلی بمعنای ایجاد پلاریزاسیون خطی در امتداد استاب و مخالفت با پلاریزاسیون دایروی و چرخش میدان مغناطیسی حول خط اصلی میگردد و در آن نقطه انتشار موج متوقف میشود. با قرار دادن رزناتورهای آنتن در دو طرف نقاط فوق کل ساختار رزنانسی هادی الکترومغناطیسی تشکیل میشود. بدین ترتیب موج در امتداد اصلی منتشر و اثرهای پارازتیک حداقل میشوند. سطح هادی الکترومغناطیسی بعنوان ساختار (Electromagnetic Bandgap Structure) EBG سبب توقف موج سطحی در مدارات مایکروویو و آنتنی میشود اما بعلت خصلت غیر متقارن آن از بالا مجموعه رزناتورها در فرکانس رزنانس بشکل هادی الکتریکی دیده میشوند و در سایر فرکانسها شفاف و سبب کاهش سطح مقطع راداری میشود. اگر دارای خصلت تقارنی باشد از بالا نیز سبب توقف موج برخوردی و بعنوان جاذب الکترو مغناطیسی میشود.

کلیدواژه ها

هادی الکترومغناطیسی ، دی الکتریک رزناتور، پلاریزاسیون دایروی ، اثرهای پارازتیک ، باند توقف الکترومغناطیسی ، جاذب الکترومغناطیسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.