مساله مسیریابی وسایل نقلیه در تدارکات امدادرسانی در زمان وقوع بحران با در نظر گرفتن انواع گروه های خونی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB13_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا نصیری جان آقا

گروه مهندسی صنایع واحد لاهیجان دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان ایران

چکیده

علیرغم پیشرفت های حاصل شده در حوزه پزشکی تاکنون هیچ جایگزینی برای خون که به عنوان یک عامل حیاتی شناخته شده است پیدا نشده است. لذا تهیه خون سالم و کافی در شرایط بحرانی چالشی است که سیستم های سلامت با آن روبرو هستند. در این تحقیق، ضمن بررسی تحقیقات انجام گرفته در این حوزه، مدلی برای مسیریابی اتوبوس دریافت خون در شرایط بحرانی و با در نظر گرفتن انواع گروه های خونی ارائه شده است. همچنین با در نظر گرفتن یک بالگرد، در زمان وقوع بحران از سفرهای ساعتی غیر ضروری اتوبوس ها بین هر ایستگاه و شهر بحران زده برای تحویل خون جمع آوری شده جلوگیری می شود. مدل مذکور دارای دو هدف است که عبارتند از: حداکثر کردن مقدار خون جمع آوری شده جلوگیری می شود. مدل مذکور دارای دو هدف اصلی است که عبارتند از: حداکثر کردن مقدار خون جمع آوری شده توسط اتوبوس های دریافت خون و همچنین، حداقل کردن زمان رسیدن اتوبوس دریافت خون و بالگرد به شهر بحران زده پس از اتمام خون جمع آوری شده است مدل در نرم افزار CPLEX کد شده است و نتایج بدست آمده از حل مدل نشان می دهد که بدون در نظر گرفتن بالگرد، تقاضا در مدت زمانی بحرانی بعد از حادثه برآورده نمی شود با توجه به اینکه خون نمی تواند به صورت مصنوعی تولید شود تنها منبع آن افراد اهداکننده هستند. با توجه به اهمیت موضوع در شرایط وقوع بحران به منظور امدادرسانی و انتقال حداکثری خون طی کوتاه ترین مدت زمان ممکن به شهر بحران زده، در این تحقیق یک مساله مسیریابی وسایل نقلیه امدادرسان که اعم از اتوبوس و بالگرد است، در زمان وقوع بحران با در نظر گرفتن تامین و انتقال انواع گروه های خونی به یک شهر بحران زده مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

امدادرسانی، دوره بحرانی، گروه خونی، بحران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.