ارایه مدل چندهدفه برای اولویت بندی عملیات بهسازی روسازی راه (PMS) (مطالعه موردی استان تهران)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC12_228
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصفهانیان

کارشناس ارشدبرنامه ریزی حمل ونقل،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تح

شیدا روشنخواه

کارشناس مهندسی عمران،دانشگاه بین المللی امامخمینی (ره) قزوین، کارش

بابک میربها

دکتری برنامه ریزی حمل ونقل،معاون پژوهشی پژوهشکده حمل ونقل طراحان پ

علیرضا ماهپور

دانشجوی دکتری برنامهر یزی حمل ونقل،دانشگاه تربیت مدرس، کارشناس ارشد

چکیده

نگهداری راه یعنی کارهای روزانه بر روی جاده که به صورت دستی یا با ماشین آلات و تجهیزات مهندسی انجام میگیرد تا وضعیت راه حفظ شود یا ارتقا یابد. برای رسیدن به این هدف بایستی تمهیدات ویژهای جهت مرمت خرابیها صورت گیرد و یا با بهسازی راه وضعیت آن بهبود بخشیده شود. در پژوهش پیشرو مدلی چندهدفه ارایه شده است که یکی از اهداف آن بیشینه نمودن شاخص شبکه است. این شاخص وابسته به متغیرهای شاخص ارزیابی (PCI)، ترافیک و طول قطعه است. هدف دیگر مدل کمینه کردن هزینههاست که شامل هزینه کاربران و هزینه تعمیر و نگهداری میشود. محدودیتهای این مدل قرار گرفتن شاخص کل شبکه بین مقادیر کمینه و بیشینه، وجود درصدی از شبکه در حالت مطلوب و بودجه هستند. اطلاعات موجود با استفاده از الگوریتم فراابتکاری جستجوی هارمونی (HS) تحلیل گردیده و قطعات اولویت بندی شده اند. نتایج نشان میدهد، توزیع انتخاب بین محدوده های مختلف شاخص الزاما یکسان نبوده و بستگی به شاخص شبکه دارد. مثلا در شبکه های ضعیفتر بودجه قابل توجهی به فعالیتهای پیشگیرانه اختصاص نمییابد. تغییر اندکی در میزان بودجه بویژه در شبکه های ضعیف تر تاثیر بسزایی در اولویت بندی قطعات دارد. از طرفی، تغییر اندکی در میزان شاخص شبکه بر میزان بودجه تاثیر زیادی دارد.

کلیدواژه ها

عملیات بهسازی، اولویت بندی، مدل چندهدفه، کیفیت روسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.