اثر مکمل کراتین بر سطح لاکتات خون به دنبال یک جلسه فعالیت ورزشی هوازی واماندهساز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله سوخت و ساز و فعالیت ورزشی، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMEG-3-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرزاد مقدسی

محدثه السادات نعمتاللهزاده ماهانی

محدثه السادات نعمتاللهزاده ماهانی

چکیده

چکیده هدف: تاثیر مکمل کراتین بر تغییرات سطح لاکتات خون ناشی از فعالیت ورزشی مورد بحث است. بنابراین هدف تحقیق حاضر بررسی اثر مکمل کراتین بر سطح لاکتات خون به دنبال یک جلسه تمرین هوازی واماندهساز بود. روش پژوهش: ۲۰ مرد جوان سالم (میانگین و انحراف معیار سن ۸/۰±۴/۲۲ سال، وزن ۵/۸±۸/۷۱ کیلوگرم، شاخص توده بدن ۵/۲±۵/۲۳ کیلوگرم بر متر مربع و حداکثر اکسیژن مصرفی ۲/۷±۷/۳۷ میلی‎لیتر بر کیلوگرم بر دقیقه) به طور تصادفی به دو گروه دارونما (۱۰=n) و مکمل (۱۰=n) تقسیم شدند. آزمودنی ها در گروه مکمل روزانه ۲۰ گرم کراتین به مدت ۷ روز و آزمودنی ها در گروه دارونما به همان مقدار آرد گندم مصرف کردند. در مکمل سازی از روش دوسو کور استفاده شد. پس از یک هفته مکملسازی، از کلیه آزمودنیها درخواست شد تا در آزمون فعالیت ورزشی هوازی واماندهساز شرکت نمایند. قبل از فعالیت، بلافاصله، ۱۰ و ۲۰ دقیقه پس از اتمام فعالیت نمونهگیری خونی انجام شد. یافته ها: پس از یک هفته مصرف مکمل کراتین میزان وزن بدن، شاخص توده بدن، توده بدون چربی و سطح کراتین در گروه مکمل افزایش معنیداری یافت (۰۵/۰> P). سطح لاکتات خون پس از فعالیت در هر دو گروه به طور معنیداری افزایش یافت (۰۵/۰> P). ۱۰ دقیقه پس از اتمام فعالیت، سطح لاکتات خون نسبت به اتمام آزمون در هر دو گروه کاهش معنیداری پیدا کرد (۰۵/۰> P) و کاهش در گروه مکمل بیشتر از گروه دارونما بود (۰۵/۰> P). روند کاهش سطح لاکتات تا ۲۰ دقیقه پس از اتمام فعالیت همچنان ادامه داشت اما این افزایش در گروه مکمل سریع تر از گروه دارونما بود (۰۵/۰> P). نتیجه گیری: به طور کلی مصرف مکمل کراتین ممکن است در دفع سریع تر لاکتات پس از فعالیت موثر باشد هرچند تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است. واژگان کلیدی: مکمل کراتین، لاکتات، خستگی، فعالیت هوازی واماندهساز

کلیدواژه ها

مکمل کراتین, لاکتات, خستگی, فعالیت هوازی واماندهساز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.