ارتباط بین اختلالات تغذیه ای، آمنوره و رضایت از بدن در زنان میان سال ورزشکار و غیر ورزشکار
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: مجله سوخت و ساز و فعالیت ورزشی، دوره: 4، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JMEG-4-2_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 155
نویسندگان
استاد دانشگاه گیلان
استادیار دانشگاه گیلان
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی
چکیده
هدف: افزایش سن در زنان و بروز آمنوره می تواند منجر اختلالات تغذیه ای و به دنبال آن چاقی و ناخرسندی زنان از تناسب اندام خود شود. هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی رابطه بین اختلالات تغذیه ای، آمنوره و نارضایتی از شکل بدن در زنان میان سال ورزشکار و غیر ورزشکار بود. روش شناسی: به این منظور ۴۳۴ زن (۱۰۸ ورزشکار و ۳۲۶ غیر ورزشکار) بین سنین ۵۰-۳۵ در این پژوهش شرکت کردند. داده های پژوهش به وسیله پرسشنامه های جمعیت شناسی، بررسی سابقه فعالیت ورزشی، وضعیت قاعدگی، نگرش غذایی-۲۶ گزینه ای و مقیاس تصویری شکل بدن جمع آوری شد. قد و وزن به منظور تعیین BMI واقعی، ادراک شده و دلخواه اندازهگیری شد. داده ها با آزمون های یومان ویتنی و همبستگی اسپیرمن مورد آنالیز قرار گرفت. یافته ها: یافتهها نشان داد بین اختلال تغذیه و آمنوره ثانویه در دو گروه، تفاوت معنی داری وجود نداشت. در حالی که بین نارضایتی از شکل بدن و فشار اجتماعی برای تغییر وزن و BMI واقعی بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده شد (۰۵/۰P< ). میزان نارضایتی از شکل بدن و فشار اجتماعی برای تغییر وزن در زنان غیر ورزشکار بیشتر بود (۰۵/۰P< ). نتیجه گیری: به طورکلی به نظر می رسد ورزش کردن می تواند در کاهش اختلالات تغذیه ای و نارضایتی از بدن برای افزایش عملکرد یا تناسب اندام نقش داشته باشد.کلیدواژه ها
آمنوره ثانویه, اختلال تغذیه, شاخص توده بدن, تصویر بدنی, زنان ورزشکاراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.