اثر تمرین هوازی قبل و بعد از وعده غذایی بر گرلین آسیل دار ناشتایی، انرژی دریافتی روزانه و هزینه انرژی یک جلسه فعالیت مردان دارای اضافه وزن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله سوخت و ساز و فعالیت ورزشی، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMEG-9-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم آزالی علمداری

دانشیار فیزیولوژی ورزشی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

یوسف یاوری

دانشیار دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

رحمان حسین زاده

ارشد فیزیولوژی ورزشی

افشین رهبر قاضی

دانشچوی دکتری فیزیولوژی ورزشی

چکیده

هدف: در این تحقیق تاثیر یک جلسه تمرین قبل و بعد از ناهار بر مقدار گرلین آسیل­دار سرم، انرژی دریافتی روزانه و هزینه انرژی فعالیت مقایسه شد. روش شناسی: ۳۰ مرد دارای اضافه وزن (با میانگین و انحراف معیار سن ۵۴/۳ ± ۲۰/۲۵ سال، شاخص توده بدنی ۶۴/۳ ± ۹۶/۲۷ کیلوگرم بر متر مربع، وزن ۸۰/۵ ± ۲۰/۸۳ کیلوگرم) در یک طرح نیمه تجربی به شکل تصادفی به سه گروه ده نفری شامل تمرین قبل از ناهار، تمرین بعد از ناهار و کنترل تقسیم شدند. گروه های تجربی به مدت هشت هفته (سه جلسه در هفته)، تمرین هوازی (۲۵-۴۰ دقیقه با شدت FATmax) را یک ساعت قبل ناهار و یا دو ساعت بعد از ناهار  اجرا کردند. مقدار هزینه انرژی فعالیت، کالری دریافتی روزانه و گرلین آسیل دار ناشتایی سرمی در پاسخ به یک جلسه ورزش در پیش آزمون و پس آزمون، به عنوان داده های تحقیق اندازه گیری شدند. یافته ها: یک جلسه تمرین قبل و یا بعد از ناهار، گرلین آسیل دار سرم (۰۰۱/۰ p≤)، هزینه انرژی یک جلسه فعالیت (۰۰۱/۰ p≤) و کل کالری دریافتی روزانه (۰۰۳/۰ p≤) (افزایش جبرانی در دریافت غذا که دستیابی به کاهش وزن مورد انتظار از تمرین را کمتر می کند) را افزایش می دهد. بااینحال، انجام تمرین قبل از ناهار، افزایش بیشتری در  گرلین آسیل دار سرم (۰۰۱/۰ p≤) و هزینه انرژی یک جلسه فعالیت(۰۰۱/۰ p≤) ایجاد می کند. نتیجه گیری: اگر هدف فقط کاهش اشتها باشد، به نظر می رسد که باید تمرین بعد از صرف غذا انجام شود و اگر هدف افزایش هزینه انرژی هر جلسه تمرین باشد، بهتر است تمرین قبل از صرف غذا انجام شود.

کلیدواژه ها

چاقی, انرژی دریافتی, هزینه انرژی, ورزش, وعده غذا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.