اثر ۸ هفته تمرین مقاومتی بر میزان فیلتراسیون گلومرولی و شبه آنتی ژن CD۵ مردان مبتلا به دیابت نوع ۲
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: مجله سوخت و ساز و فعالیت ورزشی، دوره: 11، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JMEG-11-2_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 145
نویسندگان
دانشیار فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسالمی، شیراز، ایران
کارشناس ارشد فیزلولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسالمی، مرودشت، ایران
چکیده
روش پژوهش: در این پژوهش ۲۲ مرد دیابتی نوع ۲ با دامنه میانگین سنی ۳/۳ ± ۵/۵۱ سال و شاخص توده بدن ۲/۳ ± ۱/۲۷ کیلوگرم بر متر مربع به آزمودنی شرکت کردند. آزمودنی ها بر اساس eGFR به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تمرین تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین به مدت ۸ هفته، ۳ جلسه در هفته و با شدت ۵۰ تا ۸۰ درصد حداکثر قدرت در قالب ۳ ست و ۸ تا ۱۵ تکرار تمرینات مقاومتی را اجرا کردند. در این مدت آزمودنیهای گروه کنترل تنها به فعالیتهای روزانه خود پرداختند. میزان قند خون و انسولین ناشتا، مقاومت به انسولین، eGFR و CD۵L، قبل و ۴۸ ساعت پس از اتمام دوره تمرینی اندازه گیری شد.یافتهها: پس از ۸ هفته تمرین مقاومتی، سطح گلوکز ناشتا، شاخص مقاومت به انسولین و CD۵L در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل کاهش معنیداری داشت (۰۵/۰> P)؛ در حالیکه مقدار انسولین تغییر معنی داری نکرد. اگرچه مقدار eGFR در گروه تمرین تغییر معنی داری نکرد، اما مقدار آن در گروه کنترل کاهش معنی داری یافت (۰۵/۰> P).نتیجهگیری: به طور کلی به نظر میرسد تمرینات مقاومتی با شدت به کار رفته در تحقیق حاضر، در کنترل قند خون و بهبود عملکرد کلیوی بیماران دیابتی نوع ۲ موثر است.کلیدواژه ها
دیابت, تمرین مقاومتی, عملکرد کلیوی, میزان فیلتراسیون گلومرولی, شبه آنتی ژن CD۵اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.