تاثیر زمان فعالیت ورزشی در روز بر پاسخ های حاد ایمونوگلوبولین A، کورتیزول، αآمیلاز و پروتئین تام بزاقی دختران شناگر

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله سوخت و ساز و فعالیت ورزشی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JMEG-2-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 30
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید ساری صراف

ذکیه توکلی

رامین امیر ساسان

چکیده

چکیده هدف: هدف این پژوهش بررسی تاثیر زمان روز (صبح و عصر) فعالیت ورزشی بر پاسخ های حاد ایمونوگلوبولین A، کورتیزول و αآمیلاز بزاقی و پروتئین تام در دختران شناگر باشگاهی بود. روش پژوهش: بدین منظور ۱۴ شناگر دختر (سن: ۳۳/۱±۱۳، وزن: ۷۵/۴±۴۸ کیلوگرم، قد:۹۰/۵±۱۵۲سانتی متر و حداکثر اکسیژن مصرفی: ۹۶/۳±۹۲/۴۵ میلی لیتر بر کیلوگرم بر دقیقه) برای شرکت در این مطالعه داوطلب شدند. هر آزمودنی در دو آزمون که شامل ۲۰۰×۱۰ متر شنای زیر بیشینه با ۸۰ درصد بهترین زمان تمرینی آن ها و یک دقیقه استراحت بین هر ۲۰۰ متر شنا بود، شرکت کرد. آزمون اول ساعت ۰۰/۱۸ و آزمون دوم با فاصله ۳ روز در ساعت ۰۰/۸ اجرا شد. نمونه های بزاقی تحریک نشده دو روز قبل، بلافاصله، یک و ۲۴ ساعت بعد از آزمون جمع آوری شد. یافته ها: نتایج تحقیق با استفاده از تحلیل واریانس دو عامله با اندازه گیری های مکرر نشان داد که ایمونوگلوبولین A، کورتیزول، بزاقی و پروتئین تام از چرخه شبانه روزی برخوردار بوده (۰۵/۰> P) و متاثر از زمان روز می باشند. آزمون شنا نیز، باعث تغییرات معنی داری در میزان کورتیزول، αآمیلاز بزاقی و پروتئین تام گردید (۰۵/۰> P)؛ ولی تغییری در مقادیر ایمونوگلوبولین A بعد از فعالیت مشاهده نشد (۰۵/۰> P). یافته های این پژوهش نشان داد که تعامل زمان روز (صبح و عصر) و فعالیت ورزشی بر پاسخ αآمیلاز معنی دار است (۰۵/۰> P). نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهند که تغییرات شبانه روزی معنی داری در مولفه های اندازه گیری شده قبل از فعالیت وجود دارد. همچنین فعالیت تاثیر معنی داری بر پاسخ حاد این مولفه ها غیر از غلظت ایمونوگلوبولین A می گذارد و آلفا آمیلاز به طور معنی داری از تعامل زمان روز (صبح و عصر) و فعالیت ورزشی برخوردار می باشد. واژگان کلیدی: زمان روز، ایمونوگلوبولین A، کورتیزول، αآمیلاز، پروتئین تام بزاقی

کلیدواژه ها

زمان روز, ایمونوگلوبولین A, کورتیزول, αآمیلاز, پروتئین تام بزاقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.