تاثیر ۸ هفته مصرف عصاره چای سبز و تمرینات مقاومتی بر غلظت آدیپوکاین های آپلین و کمرین زنان چاق

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله سوخت و ساز و فعالیت ورزشی، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMEG-12-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رحمان رحیمی

گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

شاهین کتابی

استادیار فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه کردستان

نعیمه سعیدی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه کردستان

چکیده

هدف: آدیپوکاین ها، مولکول های مترشحه از بافت چربی هستند که با مقاومت به انسولین، سندروم متابولیکی، دیابت و بیماری های قلبی عروقی ارتباط دارند. بنابراین، تاثیر ۸ هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف مکمل عصاره چای سبز (GTE) بر غلظت آدیپوکاین های آپلین و کمرین در زنان چاق مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: در یک طرح نیمه تجربی، ۳۰ نفر از زنان تمرین نکرده با شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر از ۳۰ کیلو گرم بر مترمربع از میان زنان چاق به صورت هدفمند و در دسترس و سپس به روش طرح تصادفی، دوسوکور کنترل شده با دارونما انتخاب شدند و به سه گروه شامل تمرین و مصرف عصاره چای سبز (GT)، تمرین و مصرف دارونما (PT) و مصرف عصاره چای سبز (G) تقسیم شدند. گروه های GT و G، روزانه ۶۰۰ میلی گرم GTE و گروه PT نیز ۶۰۰ میلی گرم دارونما به مدت ۸ هفته مصرف نمودند. برنامه تمرین مقاومتی شامل ۳ جلسه در هفته به مدت ۸ هفته بود. اندازه-گیری سطح سطوح سرمی آدیپوکاین ها با استفاده از روش الایزا انجام شد. یافته ها: نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر حاکی از کاهش معنی دار سطح سرمی آپلین و کمرین درگروه های GT و PT نسبت به G می باشد. همچنین، کاهش معنی-داری در سطح این آدیپوکاینها در پس آزمون نسبت به پیش آزمون در هر سه گروه مشاهده شد. نتیجه گیری: ۸ هفته مصرف GTE و تمرین مقاومتی سبب کاهش آدیپوکاین های التهابی در زنان چاق گردید و تمرین مقاومتی همراه GTE به صورت همزمان اثربخشی بیشتری نسبت به دوشرایط دیگر داشت.

کلیدواژه ها

تمرین مقاومتی, عصاره مکمل چای سبز, آپلین, کمرین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.