تاثیر دو هفته تمرین تناوبی با و بدون محدودیت جریان خون بر برخی شاخصهای آنابولیکی فوتبالیستهای نوجوان آماتور

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله سوخت و ساز و فعالیت ورزشی، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JMEG-12-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد وکیلی

فیزیولوژی ورزشی، تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

سعید نیکو خصلت

گروه آموزشی فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی ، دانشگاه تبریز

محمد تنهایی

گروه آموزشی فیزیولوژی ورزشی، دانشکدد تربیت بدنی ، دانشگاه تبریز

مریم اکبری

مدیریت تربیت بدنی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده

هدف: هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر دو هفته فعالیت ورزشی تناوبی با و بدون محدودیت جریان خون بر سطوح سرمی هورمون رشد،۱ IGF- و لاکتات پسران فوتبالیست نوجوان آماتور است.روش شناسی:در یک طرح نیمه تجربی ۲۴ پسر فوتبالیست نوجوان آماتور با میانگین و انحراف معیار سن ۷۹/۰± ۷۹/۱۷ سال، قد ۳۷/۳± ۴۱/۱۷۵ سانتی متر و وزن ۴۹/۴± ۱۲/۶۹ کیلوگرم به صورت داوطلبانه انتخاب و براساس VO۲max به دو گروه۱۲ نفره تمرین تناوبی با و بدون محدودیت جریان خون تقسیم شدند. پروتکل تمرینی تحقیق حاضر با شدت ۷۵-۶۰ درصدMHR چهار جلسه در هفته (در هفته اول سه تکرار و هفته دوم چهار تکرار مسافت۴۰۰ متر) اجرا شد. استراحت بین تکرارها ۸۰-۶۰ ثانیه بود. فشار کاف برای پایین تنه در وهله های فعالیت ۱۴۰ تا ۱۸۰ میلی متر جیوه تنظیم شد. نمونه های خونی به میزان ۵ سی سی در دو مرحله قبل از شروع پروتکل تمرینی و ۴۸ ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی برای اندازه گیری شاخص هایGH ، IGF-۱ سرمی اخذ شد. مقادیر لاکتات نیز بلافاصله بعد از آزمون رست گرفته شد. از آزمون تی مستقل و وابسته در سطح معناداری ۰۵/۰≥α استفاده شد.یافته ها: نتایج تحقیق افزایش معنی دار GH (p=۰/۰۱۶) و لاکتات (p=۰/۰۰۰) سرمی را در گروه تمرین تناوبی با BFR در مقایسه با گروه تمرین بدون BFR نشان داد. اما در شاخص IGF-۱ سرمی بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد (۰۵/ ۰ نتیجه گیری: اجرای تمرینات تناوبی با BFR در مقایسه با تمرینات صرف تناوبی احتمالا می تواند در افزایش شاخص های آنابولیکی پسران نوجوان فوتبالیست موثرتر باشد.

کلیدواژه ها

محدودیت جریان خون, هورمون رشد, IGF-۱, تمرین تناوبی, فوتبالیست نوجوان آماتور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.